Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så kommenterar kommunalrådet Lucas Lodge (M) sitt kritiserade extraarvode

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

På tisdagen berättade vi att Johanna Wyckman (L) reagerade starkt på att kommunalrådet Lucas Lodge (M) får ytterligare 85 000 kronor per år, tack vare ordförandeuppdraget i Oskarshamns Kommunbolag AB. Nu kommenterar Lucas Lodge det hela.

Hon konstaterade att han får ovannämnda summa trots att det bara rör sig om en handfull korta möten om året.

“Han tjänar redan 729 000 kronor om året som heltidspolitiker”

Johanna Wyckman (L)

– Och han tjänar redan 729 000 kronor om året som heltidspolitiker. Detta ska ställas i relation till vissa av budgetnedskärningarna, som exempelvis isbanan – som kunde ha spolats upp för motsvarande summa, sa Johanna Wyckman, som reserverade sig i ärendet.

Kristdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade för hennes förslag om att stryka Lucas Lodges arvode i kommunbolaget när ärendet behandlades i kommunstyrelsen på tisdagen.

Vänstern röstade ja

”Uppdraget som ordförande för Oskarshamns Kommunbolag har en begränsad omfattning och innehas av en heltidsarvoderad politiker, Lucas Lodge (M). Jag anser att uppdraget bör ingå i heltidsarvodet och att dessa 85 000 kronor bör läggas på kommunens kärnverksamhet i stället för att ytterligare öka kommunalrådets arvode”, skriver Johanna Wyckman i sin reservation.

Johanna Wyckman (L), regionråd i Kalmar län, pratar på en pressträff
Johanna Wyckman (L). Arkivfoto: Peter A Rosén

Men majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, samt Vänsterpartiet röstade ja till extraarvodet.

Hur vill Lucas Lodge kommentera detta?

Vi ställer frågan på onsdagen.

“Att det finns ett arvode kopplat till ordförandeskapet visar på en viljeinriktning och att vi vill driva kommunen på ett modernt och effektivt sätt, vem det än är som kommer att inneha ordförandeposten i framtiden”

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun

– Jag är tacksam för den tilltro och det stöd som jag fick när jag blev framröstad som ordförande i Oskarshamns Kommunbolag AB. Jag anser att kommunbolaget kommer att spela en stor roll i Oskarshamns kommuns framtid och utveckling. Vi i kommunen måste alltid sträva efter att jobba smartare och effektivare och här finns det möjligheter genom Oskarshamns Kommunbolag AB. Genom att aktivt jobba med kommunbolaget kan vi nyttja styrkan i att vara en del av en koncern, något som vi inte har gjort tidigare.

“Det stämmer”

– Det stämmer, precis som Johanna Wyckman säger, att det historiskt har rört sig om en handfull korta möten om året. Men det är inte på mötena som arbetet görs, vi behöver lägga ned tid och arbete för att få en lönsam koncernorganisation. Att det finns ett arvode kopplat till ordförandeskapet visar också på en viljeriktning och att vi vill driva kommunen på ett modernt och effektivt sätt, vem det än är som kommer att inneha ordförandeposten i framtiden, säger Lucas Lodge.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS