Så många länsbor har tagit en fjärde vaccindos mot covid-19

Så många länsbor har tagit en fjärde vaccindos mot covid-19

2022-03-06 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”4 936 personer har tagit en fjärde dos av vaccin mot covid-19. Det visar Region Kalmar läns egen statistik”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Fjärde dosen ges för närvarande enbart till personer över 80 år och till dem som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende.

”69,6 procent av invånarna i Kalmar län över 18 år har nu fått en tredje dos vaccin mot covid-19. Motsvarande siffra för hela landet är 59,9 procent”, skriver regionen.

”Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering sträcker sig fram till och med 27 februari. Den visar också att 89,0 procent av befolkningen över tolv år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 87,5 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 86,7 procent har fått en dos och 84,3 procent fått två doser.”

”Enligt Region Kalmar läns statistik har nu 538 125 vaccindoser hittills getts i Kalmar län.”

”Det finns möjlighet att ta en första, andra, tredje och fjärde dos vid länets hälsocentraler. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst tre månader sedan andra dosen gavs. För en fjärde dos att man är 80 år och äldre. Också de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds nu en fjärde dos.”

”Nya tider läggs ut löpande till hälsocentralerna och de privata mottagningarna inom Hälsoval Kalmar län. Det krävs dock bokning på 1177.se”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: