Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så många länsbor över 18 år har tagit den tredje vaccinsprutan mot covid-19

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”65,9 procent av invånarna i Kalmar län över 18 år har nu fått en tredje dos vaccin mot covid-19. Motsvarande siffra för hela landet är 53,3 procent”, skriver regionen i ett pressmeddelande på fredagen.

”Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering sträcker sig fram till och med 13 februari. Den visar att 88,8 procent av befolkningen över tolv år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 87,1 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 86,5 procent har fått en dos och 83,9 procent fått två doser.”

”Enligt Region Kalmar läns statistik har nu 528 326 vaccindoser hittills getts i Kalmar län.”

”Det finns möjlighet att ta en första, andra och tredje dos vid länets hälsocentraler. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst tre månader sedan andra dosen gavs.”

”Lördagen 19 februari är det drop-in för covidvaccination vid Norrlidens hälsocentral i Kalmar kl 09.00-15.00. Någon bokning behövs inte i förväg. Det räcker att ha med sig legitimation”, skriver regionen.

”Från måndag 21 februari kan också personer 80 år och äldre ta en fjärde dos om det gått mer än fyra månader sedan förra påfyllnadsdosen. Men det går redan nu att boka tid. Också de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds nu en fjärde dos. Nya tider läggs ut löpande till hälsocentralerna och de privata mottagningarna inom Hälsoval Kalmar län. Det krävs dock bokning på 1177.se.”

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS