Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så öppnar Mönsterås kommun upp sina verksamheter

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

Flera av de kommunala verksamheterna i Mönsterås kommun – som har varit stängda på grund av coronarestriktionerna – kommer att öppnas.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på fredagen.

Beslutet är kopplat till gårdagens besked från Region Kalmar län. Smittskyddsläkaren kunde då berätta att merparten av de regionala rekommendationerna hävs.

Detta innebär, exempelvis, att kommunen kommer att öppna huvudbiblioteket i Mönsterås, butiken Hjulet och kommunhusets reception.

Stängt hos några

”Några verksamheter håller fortsatt stängt – men har ett planerat datum för att öppna under sommaren”, skriver kommunen.

”Våra kommunala idrottsanläggningar öppnar för tävlingsverksamhet för barn och unga från den 1 juni. Eftersom inomhussäsongen är slut för föreningarna öppnar anläggningarna inomhus först efter sommaren. Omklädningsrummen är fortsatt stängda.”

”Kommunhusets reception öppnar den 1 juni. Vi uppmanar även fortsättningsvis till att boka besök hos oss i förväg eftersom en stor del av våra medarbetare arbetar hemifrån och kommer att göra det åtminstone till den 15 september.”

”Nu ser vi fram emot att kunna välkomna våra medborgare till oss på ett säkert sätt”

FREDRIK JOHANSSON, KOMMUNCHEF I MÖNSTERÅS KOMMUN

”Huvudbiblioteket i Mönsterås öppnar den 1 juni. Filialbiblioteken ligger i anslutning till grundskolor och öppnar när eleverna gått på sommarlov. Butiken Hjulet öppnar den 7 juni. Öppna förskolan fortsätter med utomhusaktiviteter fram till det planerade uppehållet över sommaren och planerar att öppna verksamheten i lokalerna vid familjecentralen efter sommarlovet. Vi planerar att öppna träffpunkterna igen den 1 september”, skriver kommunen.

 – Flera av våra kommunala verksamheter har varit stängda sedan före årsskiftet eller längre än så. Många har hört av sig till oss och frågat när dessa verksamheter ska öppna, så det här är ett efterlängtat beslut att fatta nu när smittspridningen minskar i länet. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna våra medborgare till oss på ett säkert sätt, säger Fredrik Johansson, kommunchef.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS