Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så reagerar Nils-Erik Norrby i föreningen Skydda Skogen på förslaget om att bygga hockeyarenan på tennishallsområdet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Nils-Erik Norrby, i föreningen Skydda Skogen, reagerar på att en majoritet av kommunpolitikerna vill bygga den nya hockey- och evenemangsarenan på tennishallsområdet i Oskarshamn.

”Jag antar att du är väl medveten om de äldre ekar och lindar som finns söder om tennishallen”, skriver han i ett e-postmeddelande till kommundirektören Henrik Andersson.

Nils-Erik Norrby, Föreningen Skydda Skogen. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Enligt min uppfattning råder det inget tvivel om att ett samråd med länsstyrelsen behövs innan dessa träd kan tas bort”

NILS-ERIK NORRBY, FÖRENINGEN SKYDDA SKOGEN

”Enligt min uppfattning råder det inget tvivel om att ett samråd med länsstyrelsen behövs innan dessa träd kan tas bort. Ett samråd bör också omfatta de träd som hamnar i gränsen till det tänkta exploateringsområdet. Jag undrar därför om Oskarshamns kommun har tagit någon kontakt med länsstyrelsen i frågan, eller om det finns någon plan att göra detta?”, skriver Nils-Erik Norrby i e-postmeddelandet till kommundirektören.

Tennishallsområdet i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

Han konstaterar också att han är oklar över i vilken mån ekarna på norra sidan av tennishallen och i slänten upp mot det före detta Jysk-området kommer att påverkas av arenaplaceringen.

”Slutligen undrar jag vilka som ingått i den arbetsgrupp som utarbetat den rapport med olika förslag till var en arena skulle kunna byggas som kommunstyrelsen hade att ta ställning till vid mötet den 19 april? Har arbetsgruppens sammansättning ändrats under arbetets gång?”, skriver Nils-Erik Norrby.

”Vi är väl medvetna om de värden som finns och att det är en utmaning”

HENRIK ANDERSSON, KOMMUNDIREKTÖR I OSKARSHAMNS KOMMUN

Henrik Andersson svarar så här:

”Vi är väl medvetna om de värden som finns och att det är en utmaning. Vi kommer nu att behöva göra en noggrann inventering i hela området (både norr och söder om tennishallen) och ta fram en plan/prioritering för enskilda träd med bevarandestatus och för områdets trädutveckling som helhet. Jag ser ju en möjlighet att landa i en trädvårdplan för området, då många träd nu är stressade av omgivning och trängsel i kronorna. Resultatet och våra förslag ska sedan samrådas med länsstyrelsen. Vi kommer att ta en initial kontakt med dem för att om möjligt gå igenom området för att få råd om hur vi bör tänka.”

Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

”I arbetsgruppen ingår jag, Daniel Stenberg (fritidschef), Olof Eriksson (anläggningschef), Susanne Kelly (fastighetschef), Kristina Erlandsson (samhällsbyggnadschef), Lotta Lindgren (förvaltningschef) och Rolf Persson (tidigare arenagruppsordförande) – och för andra ekonomiska och organisatoriska frågor även ekonomichef Tobias Åstrand och Åsa Hällestål, biträdande ekonomichef.”

”Underlaget har utarbetats av kommunens mark- och exploateringsgrupp som Göran Landenius och Håkan Johansson håller i. Där ingår från arenagruppen även Susanne och Kristina samt gatuchefen Arne Erlandsson”, skriver Henrik Andersson i svaret till Nils-Erik Norrby.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS