Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så ser Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun på Marko Raiskios arenaförslag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Marko Raiskio och Janne Johansson – partipolitiskt obundna ledamöter i fullmäktigeförsamlingen – föreslår att kommunen ska bygga om Be-Ge Hockey Center, och placera en B-hall på Jysk-parkeringen, i stället för att bygga en ny event- och hockeyarena i Oskarshamn.

Hur ser Sverigedemokraterna på det förslaget?

ON ställer frågan.

Och här är svaret:

“För det första så är jag lite fundersam över att dessa båda herrar nu byter fot i arenafrågan – och nu kommer med detta förslag. De har tidigare varit helt inne på att vi ska bygga en ny arena och inte ha någon A- och B-hall. De hade ju också en idé om hur en ny arena skulle kunna finansieras. Men nu är det som det är. Nu har de tänkt ut en helt annan plan. Och det får stå för dem”, skriver oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i ett svar.

Han fortsätter:

”Det är inte bara en ishall som ska byggas, utan en arena som ska ge utrymme för andra kulturaktiviteter. Det är nog viktigt att ha detta med sig. Kommunfullmäktige har fattat beslut om en ny arena. Det är också fattat ett inriktningsbeslut som vi har att förhålla oss till. Och det måste vi i nuläget jobba efter. Nästa beslut beräknas komma under hösten oktober-november. Vi har långt ifrån alla förutsättningar klara. Vi vet inte i nuläget vad slutnotan kommer att bli. Vi får helt enkelt följa den processen och när utredningen är klar och vi har en prislapp, ja, då kommer vi i vårt parti ta en ny diskussion. En ny arena står högt upp på många kommuninvånares önskelista. Men det finns naturligtvis också de som är emot en ny arena. Man får ha respekt för bådas synpunkter. Vi är en liten kommun, så det gäller att tänka och göra rätt från början.”

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS