Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så ser Sverigedemokraterna på tryggheten i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I samband med en enkätundersökning, som ON genomförde på Facebook nyligen, så bad vi våra läsare skicka in frågor till partierna i Oskarshamns kommun.

Vi har bakat ihop dem i ett antal ämneskategorier.

Vi tar en i taget och börjar med Lag & ordning.

Frågan vi ställer inom det området är:

Vad tänker kommunen göra för att stärka tryggheten och motverka brottsligheten i Oskarshamn?

Sverigedemokraternas fullmäktigegruppledare Michael Erlandsson svarar så här via e-post:

”Sverigedemokraterna vill att kommunen vidtar åtgärder för att stärka tryggheten. Grunden i strävan att öka trygghet och motverka brottsligheten är fler synliga poliser. För att uppnå detta måste kommunen ständigt påtala detta för såväl regeringen som polismyndigheten. Förutom fler poliser vill vi att kommunen agerar för att öka antalet kommunala väktare tills dess att polisnärvaron i kommunen har ökat. Arbetet med att öka antalet kommunala väktare bör ske tillsammans med det lokala näringslivet samt föreningar i syfte att få en starkare gemenskap i det kommunala trygghetsarbetet.”

”Trygghetsvandringar”

”Föreningsliv och volontärer kan bidra positivt till ökad trygghet genom olika trygghetsvandringar, vilket är något som kommunen bör uppmuntra till och underlätta. Därtill kan kameraövervakning på utvalda platser ha en mildrande verkan på brottslighet och därför vill vi att man utreder var i kommunen utvald kameraövervakning skulle kunna vara aktuellt. Ökad belysning på platser som upplevs otrygga är något som kommunen ska arbeta aktivt med.”

”Motverka tillgången till droger”

MICHAEL ERLANDSSON (SD)

”Förutom konkreta och omedelbara åtgärder ska kommunen arbeta förebyggande för att motverka antisociala beteenden och attityder som skadar tryggheten. Sverigedemokraterna anser att en central del i detta är att stärka sunda värderingar och barn och ungdomar, motverka tillgången till droger samt skapa en starkare gemenskap i vår kommun. För att uppnå det senare vill vi betona vikten av att framhålla vår gemensamma svenska identitet för att bygga en stark inre solidaritet i vårt samhälle”, skriver Michael Erlandsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS