Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så svarar Mönsterås kommunalråd på brevet från PRO-ordföranden

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Tidigare på måndagen skrev vi om frågan som Kerstin Beckman Danielsson, ordförande i PRO i Mönsterås, ställer till kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

Vår tidning ber honom om en kommentar.

Han svarar så här:

”Jag delar inte Kerstin Beckman-Danielssons syn att vi har en allvarlig situation inom äldreomsorgen. Under förutsättning att hon inte avser den rådande pandemin. I så fall är svaret att vaccination pågår för fullt av brukarna på särskilt boende och i hemtjänsten. I morgon tisdag påbörjar vi även vaccinationen av våra anställda inom vård och omsorg.”

”Mycket uppskattad”

”När det gäller situationen inom äldreomsorgen i övrigt så visar den brukarundersökning som presenterades strax före jul att äldreomsorgen i Mönsterås kommun är mycket uppskattad. Vi fick genomgående mycket fina betyg inom både särskilt boende och hemtjänsten. Det enda undantaget med lite sämre betyg var pensionärsmaten. Trots att det är ett område där vi lagt mycket resurser så måste vi jobba vidare med den och bli bättre. På alla övriga punkter var vi på medel eller över medelbetyg.”

”Störst budgetökning”

”I 2020 års budget var socialnämnden den förvaltning som fick störst budgetökning och i 2021 års budget så är socialnämnden tillsammans med barn- och utbildningsnämnden undantagen från de besparingskrav som gäller övrig verksamhet.”

”Inför framtiden så utreder vi just nu möjligheten att bygga trygghetsbostäder någonstans i kommunen. Det är en boendeform med hög tillgänglighet, tillgång till gemensam samlingslokal med aktiviteter samt viss bemanning. Det krävs dock inget biståndsbeslut för att få flytta in. På så sätt höjer vi valfriheten för den som börjar bli lite äldre genom att helt enkelt tillföra ytterligare ett alternativ”, svarar Anders Johansson.

FOTO

MÖNSTERÅS KOMMUN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS