Så svarar Samhall på kritiken

2020-04-20 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Samhall svarar nu på kritiken som har lyfts fram från privatpersoner via artiklar i Oskarshamns-Nytt.

I ett mejl till vår tidning skriver distriktschefen Helen Dahlström att Samhall följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer.

”Gällande hanteringen av mat till brukare, så följer vi de individuella instruktioner vi får från våra uppdragsgivare, kommunen. Det betyder att vi hos vissa brukare hänger maten på dörren för vidare hantering av hemtjänsten. Hos andra brukare är vårt uppdrag att även bistå i bostaden. Våra instruktioner för respektive brukare uppdateras dagligen”, skriver hon.

”Skrämmande”

”När det kommer till frågan om munskydd, så stämmer det att medarbetare har blivit ombedda att ta av sig egna munskydd. Detta var en följd av att våra uppdragsgivare uttryckte att brukare som kom i kontakt med våra medarbetare uppfattade detta som skrämmande. Arbetet bedrevs inte heller inom verksamhet där myndigheterna förordar användande av munskydd”, skriver Helen Dahlström.

”Vi har också tydliga rutiner kring användningen av våra alkolås i bilarna. Vi vidtar stor noggrannhet, återanvänder ej munskydden, använder engångshandskar vid hanteringen och vi har särskilda avfallsbehållare för munstycken i våra fordon”, understryker hon.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se