Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så vill energiministern lösa kapacitetsbristen i elnätet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Förutom att 100 miljarder kronor ska investeras för att bygga ut Sveriges stamnät så vill energiminister Khashayar Farmanbar (S) korta ner tillståndsprocesserna och halvera handläggningstiderna fram till 2025. Det säger han i en intervju med SVT.

Att 100 miljarder kronor investeras för att bygga ut Sveriges stamnät räcker inte för att möta det stora behovet av ökad kapacitet i elnätet. Handläggningstiderna är för långa och energiminister Khashayar Farmanbar (S) vill nu korta ner tillståndsprocesserna.

Högre krav på elnätet

För att Sverige ska klara av energiomställning där elnätet ställer högre krav på att kunna hantera väderberoende energislag som vindkraft och solkraft men även det ökade behovet av el så krävs politiska åtgärder. I dagsläget är handläggningstiderna för utbyggnad av elnätet långa.

– Regeringen har tagit en proposition till riksdagen som antagits. Det handlar om att halvera genomsnittliga tillståndstider fram till 2025, säger energiminister Khashayar Farmanbar (S) till SVT.

Foto: Freepik

Energiminister Khashayar Farmanbar (S) är dock övertygad om att Sverige kommer klara utmaningen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS