Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Satsning på föreningslivet i Oskarshamns kommun: Tennisklubben finns bland dem som får pengar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Satsningar för ett starkt föreningsliv!”

Det är rubriken på ett pressmeddelande som majoritetspartierna i Oskarshamns kommun – Socialdemokraterna och Moderaterna – skickade ut på onsdagseftermiddagen.

”Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att göra en rad satsningar riktat till föreningslivet i Oskarshamns kommun”, skriver de.

Föreslagna satsningarBelopp
En treårig överenskommelse med Sensus för att skapa förutsättningar för musikscener i kommunen. 600 000 kronor
En treårig överenskommelse med Oskarshamns teaterförening för att skapa långsiktiga förutsättningar för teaterverksamhet.450 000 kronor
Extra stöd till studieförbunden. Resurserna betalas ut under 2023 men är tänkta att användas under 2024-2026.1 839 104 kronor
Driftsstöd till Oskarshamns tennisklubb.320 000 kronor

”Finansieringen sker via bildningsnämndens budget för oförutsedda kostnader. Bildningsnämndens buffert har under hösten utökats i och med det stöd för elstöd som nämnden tilldelades. Pengarna är av tillfällig karaktär och kan därför endast användas till engångsinsatser”, skriver S och M.

– Det känns bra att vi kan göra satsningar riktade mot föreningslivet i vår kommun. Föreningslivet bidrar till aktiviteter i kommunen och gör oss till en attraktivare kommun. Studieförbunden som här får ett extrastöd för att möta en tuffare ekonomisk situation är en infrastruktur för andra föreningar. Genom att stödja studieförbunden så stödjer vi andra föreningar, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden. 

– Oskarshamns Tennisklubb har haft en tuff situation och har ansökt om stöd och hjälp från kommunen. Det känns bra att vi nu kan hjälpa klubben med ett stöd för att säkerställa att verksamheten kan fortsätta, säger Stefan Pettersson (M), vice ordförande i bildningsnämnden.

”Bildningsnämnden föreslås ta besluten om satsningarna den 6 december”, skriver majoritetspartierna.

Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M)
Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M). Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
5
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
1
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS