Scania i Oskarshamn fick klimatutmärkelse

Scania i Oskarshamn fick klimatutmärkelse

2021-11-30 Av av Annicka Gunnarsson

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Kalmar läns klimatkommission har utsett Scania i Oskarshamn och Lindbytvätten i Borgholm till årets solrosvinnare. Utmärkelsen delades ut av landshövding Peter Sandwall och klimatkommissionens ordförande Ilko Cercovic vid en ceremoni på länsresidenset i Kalmar den 29 november.

Klimatutmärkelsen Solrospriset, som består av ett diplom och blomma, är ett sätt för länets klimatkommission att lyfta fram goda exempel på hur man kan arbeta i stort och smått med klimatfrågan. Detta som en del i arbetet med att länet ska vara ett föredöme inom klimatanpassning och fossilbränslefritt år 2030.

Scanias hyttanläggning är fossilfri

Scania är ett stort företag inom transportsektorn som går före i klimatarbetet. Scania nationellt är drivande inom Fossilfritt Sverige och hyttanläggningen i Oskarshamn är fossilfri. Det gör Oskarshamn till Scanias första produktionsanläggning att bli 100 procent fossilfri. På företaget i Oskarshamn jobbar man bland annat aktivt med vatten, avfall, energi och transporter.

Solrospriset mottogs vid en ceremoni på länsresidenset i Kalmar av Scanias platschef Peter Magnusson och Pernilla Zackrisson som är hållbarhetschef på Scania i Oskarshamn. Lindbytvätten i Borgholm representerades av vd Peter Streijffert och vice vd Rikard Streijffert.

Från vänster landshövdingen och Klimatkommissionens vice ordförande Peter Sandwall, vd Peter Streijffert och vice vd Rikard Streijffert från Lindbytvätten, Peter Magnusson, platschef och Pernilla Zackrisson hållbarhetschef från Scania i Oskarshamn samt Klimatkommissionens ordförande Ilko Corkovic. Foto: Länsstyrelsen

Arkivfoto: Peter A Rosén (överst)

Dela gärna artikeln med dina vänner: