Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Scania prisas för hållbara lastbilar: ”Oerhört glada över att ha fått detta pris”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

NÄRINGSLIV

Utifrån hållbarhetskriterier har Scania tilldelats den tyska utmärkelsen European Transport Award i kategorin elektrifierade lastbilar. Enligt Huss-Verlag i München och tidskiften Transport, som delar ut priset, utmärkte sig Scanias lastbilar i miljöaspekter i kombination med ekonomisk bärkraft och socialt ansvarstagande. Juryn bestod av fem framstående företrädare för medier, akademiska institutioner och federala myndigheter.

– Vi är naturligtvis oerhört glada över att ha fått detta pris, säger Jessica Björkquist, ansvarig för E-mobility på Scania Sverige. Det uttrycker vad denna omvandling handlar om, nämligen att det inte räcker med att leverera utmärkta fordon. Den måste även erbjuda ett hållbart helhetsperspektiv som inbegriper alla olika aspekter. 

Scania har en tydlig strategi

Scanias senaste elektrifierade lastbilar inriktas mot regionala tillämpningar och erbjuder räckvidder på upp till 35 mil. Scania arbetar aktivt för att sänka sina miljö- och klimatutsläpp samt har en tydlig strategi för att minimera koldioxidutsläppen i hela leverantörskedjan.

– Genom att uppmärksamma spjutspetslösningar som våra batterielektriska lastbilar banar utmärkelsen European Transport Award vägen för övergången till en fossilfri framtid för transporter, säger Jessica Björkquist. Att få ett erkännande på denna nivå från erfarna experter visar att Scanias hållbara lastbilslösningar ger stor kundnytta på flera plan.

Foto: Scania

+1
9
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS