SD bjuder in L, KD, C och V till en överenskommelse om äldreboendena i Misterhult

SD bjuder in L, KD, C och V till en överenskommelse om äldreboendena i Misterhult

2020-11-04 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun bjuder in övriga oppositionspartier i kommunfullmäktige till en bred parlamentarisk överenskommelse som ska syfta till att bevara äldreboendena Charlottagården och Ängsbacken i Misterhult. Överenskommelsen ska även verka för att stärka äldreomsorgen på kommunens hela landsbygd.

”Den styrande majoriteten i form av Socialdemokraterna och Moderaterna har tydligt visat att man inte vill bedriva äldreomsorg på landsbygden och att man inte ämnar behålla äldreboendena Charlottagården och Ängsbacken. Idag styr Socialdemokraterna och Moderaterna kommunen med ett mandats övervikt i kommunfullmäktige. Beslutet om att lägga ner äldreboendena i Misterhult har därför tagits med en knapp majoritet samtidigt som en folkomröstning i frågan har avvisats av den styrande majoriteten. Det folkliga missnöjet mot beslutet har varit föredömligt starkt, genuint och tydligt”, skriver Sverigedemokraterna i inbjudan.

”Sverigedemokraternas uppfattning är att det inte är uppenbart att Socialdemokraterna och Moderaterna efter nästa val kommer kunna bilda en ny kommunmajoritet. Konsekvensen av detta blir att övriga partier i oppositionen (SD, L, KD, C och V), förutsatt att samtliga partier finns kvar i kommunfullmäktige efter nästa val, tillsammans kommer att ha en kommunmajoritet. Oppositionen kan därför, om viljeinriktningen finns, efter nästa val besluta om att hantera frågan om Charlottagården och Ängsbacken utanför den övriga politiska processen.”

Sverigedemokraterna vill med anledning av detta bjuda in den övriga oppositionen (L, KD, C och V) till en  parlamentarisk överenskommelse där vi lyfter ut frågan om äldreboendena i Misterhult. Vi vill med denna inbjudan föreslå en överenskommelse med följande innebörd och syfte:

  • Vi ska verka för att äldreboendena Charlottagården och Ängsbacken reserveras för äldreomsorg och återöppnas.
  • Vi ska verka för att en långsiktig finansiering av äldreboendena Charlottagården och Ängsbacken nås.
  • Vi ska verka för att äldreomsorgen på kommunens landsbygd stärks”, skriver SD.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: