Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

SD: ”Det finns inga satsningar på att förstärka akutsjukvården på Oskarshamns sjukhus”

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Vi i Sverigedemokraterna kan se att de satsningar som SVC-majoriteten gör, så som restaurang och kafé, ombyggnationer, mammografi, radiologi, administration och magnetröntgen, alla är satsningar på planerad sjukvård. Inte akutsjukvård. 

Det finns inga satsningar på att förstärka akutsjukvården på Oskarshamns sjukhus. Det tas inte upp några satsningar på personal. SVC-majoriteten verkar inte heller ta personalens oro på allvar. Ni i SVC bagatelliserar personalens oro och den återkommande nedrustningen av förutsättningar för att bedriva akutsjukvård på Oskarshamns sjukhus. 

”Otrolig sänkning”

Ni (SVC) har på bara fyra år rustat ner sjukhuset från att ha 4 intensivvårdsplatser, ner till 2 intermediärvårdsplatser för att nu endast ha 2 observationsplatser. En otrolig sänkning av vårdnivå. Samtidigt har medicinplatserna minskat drastiskt under samma tid. Allt detta på Oskarshamns sjukhus.

”Det är klart att personalen på Oskarshamns sjukhus och kommuninvånarna i Oskarshamn är oroliga för att nedskärningarna på akutsjukvården ska fortskrida”

Ted Nyberg (SD) och Leif Axelsson (SD)

Det är klart att personalen på Oskarshamns sjukhus och kommuninvånarna i Oskarshamn är oroliga för att nedskärningarna på akutsjukvården ska fortskrida. Vi i SD Oskarshamn tar denna oro på största allvar. 

Sen pratar SVC-majoritet om att det bara varit 28% beläggning på intermediärplatserna och att nerläggningen av dessa skulle bero på låg beläggningsgrad. Men i ett beredskapsarbete, så som att bedriva en akutmottagning kan man inte titta på genomsnittsbeläggningen som SVC-majoriteten gör. Man måste titta på de återkommande topparna och anpassa verksamheten efter det. Det är ju därför man har en akutmottagning, för att kunna ta hand om det oförutsedda.

”Konstruktiv diskussion”

Med samma retorik, att genomföra neddragningar pga. att genomsnittsbeläggningen är låg, så skulle man kunna stänga ner 99% av Försvarsmaktens verksamhet, ca 90% av samhällsskyddet i form av civilberedskap och räddningstjänst och hälften av alla ambulanserna. Är detta också något som SVC vill?

Det vi gör är att belysa vad som sker och vad basal analytisk förmåga kan förutspå. De satsningar som SVC-majoriteten gör är på öppenvård, inte akutsjukvård. 

Vi vet att det ekonomiska läget är tufft. Vi befinner oss i en lågkonjunktur och har hög inflation. Detta är en situation som fler länder befinner sig i, och att fördela skattemedel i en sådan situation är en svår uppgift. Konstruktiv diskussion om hur man bäst kan hantera de ekonomiska utmaningarna är vägen framåt. Att ständigt skylla på att ”belysa” brister är lika med att ”svärta” är inte den konstruktiva vägen framåt. 

Ted Nyberg

Ordförande

SD Oskarshamn

Leif Axelsson

Oppositionsråd

SD Oskarshamn

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS