Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

SD fick inte igenom sina demokratimotioner i fullmäktige: ”Tråkigt”, tycker Ungsvenskarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Majoriteten i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun avslog på måndagskvällen Sverigedemokraternas demokratimotioner – om en årlig temadag om demokrati på kommunens gymnasium och högstadieskolor samt om en plan för årliga politikerbesök från ungdomsförbunden på gymnasiet och högstadieskolorna – som har skrivits tillsammans med Ungsvenskarna.

– Även om kommunfullmäktiges beslut var väntat tycker vi i Ungsvenskarna fortfarande att det är tråkigt att motionerna avslogs i sin helhet. Dock är alla som var uppe i talarstolen i fullmäktige överens om att vi behöver jobba för att fler unga ska bli politiskt aktiva. Vi har gjort det vi har kunnat för att få igenom politiska beslut som vi tror kommer att gynna ungdomsengagemanget. Nu får vi i stället göra det vi kan från förbundets håll, där det främst handlar om att genomföra skolbesök och vara med moderpartiet på marknader. Vi ser väldigt optimistiskt på den kommande tiden och tror att Ungsvenskarna kan göra ett stort avtryck i ungdomars syn på det politiska engagemanget, säger Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
5
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS