Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD-politiker föreslås uteslutas ur partiet efter personangrepp: ”Särskilt illa”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

SD:s medlemsutskott föreslår att partistyrelsen ska utesluta den 21-årige Kalmarbon Jonathan Sager ur Sverigedemokraterna.

Det framgår av ett personärende som vår tidning har läst.

Det var den 26 februari som medlemsutskottet tog beslutet – och Jonathan Sagers medlemskap är avstängt under utredningen.

Partistyrelsen tar ett slutgiltigt beslut den 22 april.

I personärendet står det att Jonathan Sager ofta använder sig ”av en otroligt hård retorik” och att han ”inte tvekar att gå till rena personangrepp för att få uppmärksamhet” och för att få fram sin mening.

I personärendet skriver medlemsutskottet dessutom att Jonathan Sager ”har gått till personliga angrepp, inte bara från talarstolen, utan även mot partikollegor”.

”Särskilt illa”

”Bland annat gentemot ungsvenskar i ditt eget distrikt. Särskilt illa är de angrepp du riktat mot länets kontaktperson för Ungsvenskarna (Anton Liljegren Johansson i Oskarshamn, redaktionens anmärkning)”, skriver medlemsutskottet, som konstaterar att distriktsordföranden och länets partiombudsman ”har haft flera samtal” med honom, ”men upplever inte att dessa har lett till någon attitydförändring”.

– Detta är något som inte egentligen angår ungdomsförbundet, ännu mindre för mig att kommentera. Sedan är det en intern process som är under utredning och därav inget jag kan uttala mig om. Det som kommit nu är endast medlemsutskottets uttalande och vi får se vad partistyrelsen tar för beslut i april i ärendet, säger Anton Liljegren Johansson till ON på tisdagen.

– Det är en intern process som just är intern, där inget kommuniceras innan beslut är taget, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Mattias Bäckström Johansson till ON.

Enligt medlemsutskottet tar inte Jonathan Sager till sig kritik, ”utan ser samtalen som en debattutmaning”, ”förnekar fakta” och ”går i stället på ännu hårdare”.

Ungsvenskar i Kalmar län
Här står Jonathan Sager, till höger, och Anton Liljegren Johansson bredvid varandra. Foto: Ungsvenskarna

”Ett ansvar”

”Att företräda Sverigedemokraterna, som medlem, kandidat eller förtroendevald innebär ett ansvar mot partiet och mot väljarna. Därför skall alla medlemmar, kandidater eller förtroendevalda i tillämpliga delar följa partiets principprogram, stadgar, kommunikationsplan samt etiska riktlinjer. Dessa riktlinjer och styrdokument skall ses som en vägledning vid bland annat etiska och moraliska avgöranden”, skriver medlemsutskottet, genom ordföranden Magnus Olsson.

Jonathan Sager är bland annat fullmäktigeledamot, politisk sekreterare, ledamot i integration- och arbetsmarknadsnämnden samt ersättare i kommunstyrelsen i Kalmar kommun.

Grafik: Sverigedemokraterna

+1
4
+1
0
+1
0
+1
13
+1
2
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS