Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

SD i Oskarshamns kommun har skickat in ett par motioner till fullmäktige efter initiativ från Ungsvenskarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna har skickat in ett par motioner.

Partiet vill bland annat att fullmäktige ska ta beslut om att bildningsnämnden ska få i uppdrag att ta fram en plan för årliga politikerbesök från ungdomsförbunden på gymnasiet och högstadieskolorna.

SD föreslår även att bildningsnämnden ska få i uppdrag att ta fram en plan för att årligen anordna en temadag om demokrati på gymnasiet och högstadieskolorna, med fokus på vad demokrati är, respekten för densamma och personers åsikter och politiska uppfattningar – samt vikten av demokrati i samhället.

Det är oppositionsrådet Leif Axelsson (bilden), som är gruppledare för SD i fullmäktige, som har skickat in motionerna, efter ett initiativ från ungdomsförbundet Ungsvenskarna.

– Jag som lokal kontaktperson för Ungsvenskarna Oskarshamn tycker att det är väldigt glädjande att moderpartiet tar upp de frågor förbundet arbetar med. Dessa två motioner har som syfte att öka ungdomsengagemang inom politiken. Det är viktigt att öka ungdomars samhällsengagemang för att säkra att nästa generation kommer ha tillgång till samma frihet och demokrati som dagens ungdomar. Jag vill lägga vikt i att det inte är någon politisk fråga utan en demokratisk fråga. Därför är det viktigt att se över partigränserna och komma med gemensamma lösningar, säger Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna Oskarshamn.

”Väldigt glada”

– Jag och Sverigedemokraterna är väldigt glada över att Ungsvenskarna kommer med dessa idéer. Det är viktigt att våra ungdomar är de som kommer med dessa motioner som främst berör och påverkar ungdomar. Därför hoppas jag och resten av partiet att styrande partier och resten av oppositionen faktiskt lyssnar på ungdomarnas tankar kring demokrati och därför bifaller motionen. Vi vill inte att detta ska bli en politiskt fråga utan en demokratisk fråga, förhoppningen är att komma överens över partigränserna, och att alla inser problematiken med att det är få unga som är politiskt engagerade, säger Leif Axelsson, oppositionsråd och fullmäktigegruppledare för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun.

Här kan du läsa motionerna i sin helhet:

Foto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
12
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS