SD kräver att oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) lämnar sitt uppdrag

SD kräver att oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) lämnar sitt uppdrag

2022-04-27 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

”Under onsdagen meddelade oppositionsrådet Mathias J Karlsson (L) att han kommer gå till val med ett eget parti och därmed inte är en del av Liberalerna i Oskarshamn, något Oskarshamns-Tidningen var först med att berätta, läs den artikeln här.

Han valdes 2018 av Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet att företräda oppositionen. Men där Sverigedemokraterna förordade en egen kandidat och som är det med marginal största partiet i oppositionen”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

– Sverigedemokraterna kräver att oppositionsrådet, Mathias J Karlsson, till kommande sammanträde med kommunfullmäktige lämnar sitt uppdrag som oppositionsråd. Han är nu inte en formell del av den koalition (L-KD-C-V) som utsåg honom till oppositionsråd och det underminerar den lokala demokratin om han nu avser att kuppa till sig detta uppdrag för egen vinning, säger Mattias Bäckström Johansson (översta bilden).

– Det är helt orimligt att han sitter kvar på uppdraget som oppositionsråd där han är vald att företräda oppositionen, men där han nu endast företräder sig själv, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson (SD) tittar in i kameran
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Kustlandspartiet är registrerat hos Valmyndigheten till regionfullmäktigevalet i Kalmar län samt till kommunfullmäktigevalet i Oskarshamns kommun och Högsby kommun.

ON har pratat med Mathias Karlsson. Han berättar att han ska bjuda in till en pressträff på fredagen.

Läs en uppföljning här.

Mathias Karlsson (L) tittar in i kameran
Mathias Karlsson (L). Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln med dina vänner: