Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD-kvinnor svarar Anna Lundgren (C): ”Det får inte bli en könsfråga”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Svar till Anna Lundgren (C) 2023-12-01:

Vi kvinnor i Sverigedemokraterna vill att det ska finnas en valfrihet när det kommer till vad man anser är bäst för en själv och för familjen.

Att driva ett företag är en livspusselbit som kan få bägaren att rinna över med övermäktig stress!

Det måste finnas en balans där föräldrar kan få ta sina egna beslut i vad som fungerar i just deras familj, utan påtryckningar från politiker som anser att exakta 50-50-siffror är mer prioriterat.

Våra barns välmående och att de får en trygg uppväxt är en fråga som är på första plats för både mammor och pappor. Våra barn är vår framtid.

Självklart ska alla ha samma förutsättningar oavsett vilken fråga det än gäller i vårt samhälle, men det får inte bli en könsfråga.

”Vi kan om vi vill”

Vi vill inte polarisera utifrån vårt kön, vi är fullt medvetna om att vi kan om vi vill.

Med påtryckningar och starkt fokus på enbart kvinnligt företagande kommer företag startas där det inte finns ett riktigt behov och som i sin tur blir ett fall för en konkurs med de ekonomiska konsekvenser som då blir.

Det skapar fler personer med ett dåligt mående och ökar belastningen på välfärden, som redan i dag är mycket ansträngd.

Regionen borde ta efter vår strävan att skapa ett samhälle där nätverksmöjligheterna och stödet är likvärdigt tillgängligt för både kvinnor och män.

Genom att undvika att skapa konflikter mellan olika grupper kan vi bygga en enad och inkluderande framtid där varje individ kan blomstra och bidra till samhällets välmående utefter sina egna förutsättningar, inte vad regionen tycker man borde ha för förutsättningar och personliga mål.

Ur Sverigedemokraternas principprogram:

”Vår uppfattning är att det är helt upp till individen att välja sin egen väg i livet. Vi förespråkar en formell jämställdhet där varken kvinnor eller män skall särbehandlas på basis av sin könstillhörighet. Om detta sedan skulle visa sig leda till att män och kvinnor inte gör allting på samma sätt, i exakt samma utsträckning, så betraktar vi inte det som problematiskt.”

Janita Kirchberg, gruppledare Regionala utvecklingsnämnden (SD)

Gabriella Eriksson, politisk sekreterare (SD)

Foto: Freepik

+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS