Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

SD och Ungsvenskarna på verksamhetsbesök hos Döderhults Pistolskytteklubb

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Under torsdagseftermiddagen besökte Sverigedemokraterna och Ungsvenskarna Döderhults Pistolskytteklubb. Där gick man igenom hur verksamheten fungerar och vad föreningen vill se av framtiden.

Klubbens verksamhet presenterades – Sverigedemokraternas och Ungsvenskarnas representanter fick även information om hur föreningen ser på klubbens framtid – och framtidsåtgärder presenterades. Framtidsåtgärder som klubben ödmjukt önskar att kommunen kanske kan hjälpa till med.

Vill ha fler vallar

En sak föreningsföreträdarna var tydliga med var att man från kommunens håll kanske skulle kunna hjälpa till med att möjliggöra för en expansion för skjutandet.

Där handlar det främst om att kommunen skulle kunna avverka skogen runtomkring anläggningen.

Kommunägd skog runt skjutbanan går kanske att gallra och träd, som står i vägen för fler vallar, kan kanske tas ner.

”Då skulle klubben kunna tillskapa fler vallar och därmed fler banor för främst dynamiskt skytte”, skriver SD och Ungsvenskarna i ett pressmeddelande.

”Sätta Oskarshamn på kartan”

Döderhults Pistolskytteklubb är en förening som finns i Oskarshamn och den har i dagsläget cirka 100 medlemmar.

– Enligt föreningen finns det goda möjligheter att sätta Oskarshamn på kartan genom att kunna anordna större tävlingar inom dynamiskt skytte och det är självklart något vi bör hjälp till med från kommunen, säger Leif Axelsson (SD), som är oppositionsråd i Oskarshamns kommun.

Detta var ett av flera verksamhetsbesök som Sverigedemokraterna och Ungsvenskarna har gjort tillsammans.

”Allt annat än billig”

– Tyvärr är detta en förening som inte har så många unga som är aktiva. Det är självfallet något tråkigt då vi gärna ser att alla föreningar får fler aktiva. Av det vi fick se tror jag verkligen att många skulle tycka att det vore kul att engagera sig här. Men det största hindret för unga är, enligt klubben, att denna hobby är allt annat än billig, säger Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun.

 Anton Liljegren Johansson, Johanna Bäckström Wörmke, Marie-Louise Svensson och Leif Axelsson, Ungsvenskarna och Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun.
Anton Liljegren Johansson (Ungsvenskarna), Johanna Bäckström Wörmke (SD), Marie-Louise Svensson (SD) och Leif Axelsson (SD). Foto: SD/Ungsvenskarna
+1
13
+1
1
+1
0
+1
2
+1
1
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS