Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD: Påtvingad kvotering är inte jämställdhet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Regionstyrelsen tog under tisdagen beslut om att uppdatera en flera år gammal dokumentation, CEMR-deklarationen, som handlar om hur kommuner och regioner i Europa ska arbeta med jämställdhet. Sverigedemokraterna, som inte var med när Region Kalmar län 2008 antog CEMR-deklarationen, är kritiska till att dokumentet i praktiken förordar både kvotering och försöker styra kvinnors livsval”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Att erbjuda en mer omfattande sexualundervisning och arbeta hårdare mot cybervåld är nödvändigt, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna. Däremot innehåller CEMR-deklarationen stycken som helt vill frånta varje individ sina egna valmöjligheter.

Sverigedemokraterna menar att jämställdhet på riktigt är att medborgare har ett opåverkat, fritt val i stället för påtvingad kvotering.

”Irrelevanta målsättningar”

– Politiken ska inte lägga sig i precis allt, fortsätter Martin Kirchberg. Inför man kvotering kommer det i praktiken innebära att man tvingar bland annat kvinnor att utbilda sig eller starta företag inom somliga områden. Människor måste ha rätt att välja sina egna vägar i livet.

”Vidare lyfter deklarationen även upp att regionen måste integrera åtgärder mot klimatförändringar med utvecklingsmodeller som beaktar jämställdhet. Men ekvationen mellan klimatförändringar och jämställdhet får inte Sverigedemokraterna ihop”, skriver SD.

– Det här är ett typexempel på hur byråkratiska dokument används för att arbeta in helt andra, irrelevanta målsättningar i sammanhanget, säger Martin Kirchberg. Jämställdhetsarbete ska inte användas som en ursäkt att lyfta in fler klimatmål.

Foto: Pexels

+1
8
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS