Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD säger nej till en ny storskola i Oskarshamn: Partiet vill bygga om Norra skolan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna säger nej till en ny storskola.

Med anledning av detta besökte några av partiets representanter Norra skolan i Oskarshamn (bilden) på måndagen – en skola som SD vill bygga om till en ändamålsenligare skola.

Det var gruppledaren Leif Axelsson (SD), bildningsnämndsledamoten Johanna Bäckström Wörmke (SD) och Marko Raiskio (SD), ersättare i kommunstyrelsen, som fick en visning i skolans lokaler.

Leif Axelsson, Marko Raiskio och Johanna Bäckström Wörmke. Foto: Sverigedemokraterna

I ett pressmeddelande som skickades ut på tisdagskvällen berättar Sverigedemokraterna att partiet kommer att presentera ett eget förslag inom kort, där Norra skolan får vara kvar som en F–6-skola.

“Norra skolan är en fantastiskt fin byggnad som vi vill bevara, medan övriga partier vill lägga ned skolan – vilket är synd, tycker vi”

JOHANNA BÄCKSTRÖM WÖRMKE

– Norra skolan är en fantastisk fin byggnad som vi vill bevara, medan övriga partier vill lägga ned skolan – vilket är synd, tycker vi, säger Johanna Bäckström Wörmke.

Norra skolan i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

– Vi vill bevara folkhemstanken genom att behålla mindre skolenheter som skapar god trygghet samt arbetsmiljö för elever och lärare, säger Marko Raisko.

Marko Raiskio (SD) tittar in i kameran
Marko Raiskio (SD). Foto: Peter A Rosén

– Sverigedemokraterna ser att man ska kunna påbörja detta omtag redan innan hösten. Antalet elever ökar för varje år och för att öka grundskolekapaciteten måste vi bygga en ny högstadieskola. Vårt förslag är att en ny högstadieskola byggs i Havslätt. Vår representant i bildningsnämndens arbetsutskott, Jan Johansson som tidigare har besökt skolan, var tydlig med vår ståndpunkt när ärendet kom upp i politiken för första gången, att SD säger nej till en storskola och att en ny högstadieskola ska byggas på lämplig plats, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson (SD) tittar in i kameran
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Foto: Sverigedemokraterna (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS