Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill att oron bland vårdarbetare i Oskarshamn ska tas på allvar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna har reagerat på att det råder stor oro bland många vårdarbetare på Oskarshamns sjukhus, på grund av den sommarstängning som ska genomföras.

“Vi måste hörsamma de behov som vårdpersonalen har. Det avgörande är att medarbetarna är delaktiga”, säger Michael Erlandsson (SD), som bor i Oskarshamn och är ledamot i regionfullmäktige.

Totalt är det omkring ett hundratal personer som berörs av sommarstängningen, där personalen på operation, ortopedin och kirurgin omfattas.

“Måste vara aktsamma om vår vårdpersonal”

“Vi har förståelse för att den pågående coronapandemin gör att personal från Oskarshamn måste tjänstgöra i Kalmar istället, samtidigt måste hänsyn tas till arbetsmiljön och medarbetarna ska vara delaktiga i de beslut som tas. Vi måste vara aktsamma om vår vårdpersonal och verka för att de blir hörda och mår bra”, säger Michael Erlandsson.

Sverigedemokraterna konstaterar att Oskarshamns sjukhus redan innan pandemin hade permanent brist på läkare och sjuksköterskor.

“Måste dra lärdomar

“Den rådande pandemin förstärker ännu tydligare de stora behov som finns inom sjukvården. Vi måste dra lärdomar av de erfarenheter som följer i pandemins spår. Det har blivit ännu tydligare att medarbetarna i de vårdnära yrkena måste prioriteras då det gäller arbetsmiljö och arbetsvillkor”, säger Martin Kirchberg (SD), som är oppositionsråd i Region Kalmar län.
Sverigedemokraterna kommer att lägga ett förslag där man kräver en översyn av nuvarande process kring hur vårdpersonalens tjänstgöring utformas. Detta för att vårdpersonal ska kunna finnas där behoven är som störst, men så långt det är möjligt utan att omställningar hastas fram.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Michael Erlandsson (SD). FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS