Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill sänka anslaget till Byteatern

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Byteatern får det högsta anslaget – 18,5 miljoner kronor – i Region Kalmar läns kulturbudget.

Beslutet i den regionala utvecklingsnämnden var dock inte enigt.

Sverigedemokraterna vill sänka Byteaterns anslag med fyra miljoner kronor – och föra över den summan till hembygdsrörelsen i länet istället.

Det skriver regionen i ett pressmeddelande på onsdagen. Kulturbudgeten ligger på drygt 85 miljoner kronor, totalt. Det handlar om det statliga anslaget, på drygt 32,9 miljoner kronor, och det regionala anslaget, på 52,2 miljoner kronor, som nu betalas ut till 24 olika verksamheter.

Det statliga anslaget har utökats med 300 000 kronor. Av de pengarna får Byteatern 100 000 kronor, som ska gå till dansutveckling – och konsthallen i Virserum får 200 000 kronor.

Biblioteksutveckling

Sammanlagt är det alltså Byteatern som får mest pengar – sedan kommer Kalmar läns museum (18,2 miljoner kronor), Kalmar läns musikstiftelse (17,8 miljoner kronor), Kalmar konstmuseum (8,5 miljoner kronor), Biblioteksutveckling (4,9 miljoner kronor), Virserums konsthall (2,7 miljoner kronor) och Filmregion Sydost (2,4 miljoner kronor).

I det statliga bidraget finns det dessutom öronmärkta anslag. 950 000 kronor går till en tillfällig förstärkning av folkbibliotekens verksamhet i hela länet (pengarna ska gå till att förstärka utbudet och tillgängligheten).

Region Kalmar län har också fått ett extra anslag på 84 000 kronor, som ska gå till regional kulturverksamhet för förstärkning av den musikaliska scenkonsten (Kalmar läns musikstiftelse).

Foto: Bertil Hertzberg, Byteatern

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS