SD vill se snabba puckar i frågan om IKO och arenan

SD vill se snabba puckar i frågan om IKO och arenan

2021-04-09 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna anser att Oskarshamns kommun omgående måste ta tag i arenafrågan.

Leif Axelsson, Mattias Bäckström Johansson och Jan Johansson. FOTO: PRIVAT

”Det är nu mer än två år sedan som IK Oskarshamn avancerade till SHL och ännu har inget hänt gällande arenafrågan”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Under fredagen besökte Sverigedemokraterna IKO för att få ta del av förslaget till ny arena som hockeyklubben själv har tagit fram.

”Inte orimligt”

– Frågan om en ny arena är angelägen. Det är inte en fråga om, utan när, Oskarshamn åker ur SHL annars – under rådande förutsättningar. Politiken måste nu ta i frågan på allvar, det är inte orimligt att besked kan lämnas absolut senast när nästa säsong startar, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

– Det har genomförts en förstudie för hur den befintliga arenan bland annat kan byggas om. Något som visat sig vara väl kostsamt och som även lämnar en del övrigt att önska, säger Jan Johansson (SD).

”Diskuterats under lång tid”

– Detta har diskuterats under lång tid, utan att man har kommit någon vart. Ska det bli allvar nu är det viktigt att man nu tar tag i det ordentligt. Vi ser därför att frågan bör behandlas med en parlamentariskt sammansatt grupp så att alla fullmäktiges partier är representerade i processen, säger Leif Axelsson (SD).

Dela gärna artikeln: