Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill undersöka behovet av digital ombudsman

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

I en fullmäktigemotion föreslår Sverigedemokraterna att kommunen ska undersöka om det finns ett behov av en digital ombudsman.

Partiet vill också att kommunen ska undersöka om det är möjligt att fördela funktionen/uppgiften hos en digital ombudsman på flera, redan befintliga, tjänster. SD vill även att kommunen i sådana fall tittar på vad det skulle få för konsekvenser.

I motionen skriver Sverigedemokraterna att vårt samhälle i allt högre grad präglas av digitaliseringen, som blivit en del av vår vardag och som ”inte går att undvika”.

”Den betraktas som en nödvändig del för att uppnå effektiviseringar, bättre kommunikation, service, hållbarhet och jämlikhet”, skriver partiet och fortsätter:

”Många av våra äldre kan i dag ha svårt att använda sig av de digitala lösningar och möjligheter som finns, vilket är en nackdel både för den egna individen men också för samhället som stort. Med anledning av detta vill Sverigedemokraterna att kommunen ser över möjligheten med att införa en digital ombudsman. Den digitala ombudsmannens uppgift ska vara att hjälpa medborgare med att använda och tillgodogöra sig digitaliseringens fördelar.”

”På grund av det ekonomiska läget kan det dock vara svårt för kommunen att i dagsläget anställa en medarbetare som arbetar enbart med uppgifterna som hör till en digital ombudsmans område. Därför anser vi att man bör undersöka om det är möjligt att fördela funktionen hos en digital ombudsman på flera redan befintliga tjänster. En sådan undersökning måste självklart se till vilken påverkan en fördelning skulle få på medarbetarnas arbetsmängd och hälsa”, skriver Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp, med gruppledaren Michael Erlandsson i spetsen.

TEXT

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

kalmarsalen12.jpg

Michael Erlandsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun. FOTO: PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS