Seger för Högsby IK i dagens träningsmatch: ”Håller bra division två-klass”

Träningsmatch

Högsby IK – Färjestadens GoIF 2-1 (1-0)

Mål HIK: Carl Savolainen, Anton Olsson

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby IK fortsätter träningsmatchandet inför den stundande division två-säsongen. På lördagen vann man över förra årets seriekombatant Färjestaden med 2-1 (1-0).

– Jag tycker att det känns som att vi är på rätt väg, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Ola Petersson. Arkivfoto: Thomas Wennerklint

Högsby kom till spel med endast tre avbytare, men det var mer av en försiktighetsåtgärd.

– Vi har tränat ganska hårt sisat tiden så en del killar hade lite känningar och då är det dumt att chansa. Hade det varit seriematch hade de säkert varit med, säger Ola Petersson.

– Det är egentligen bara David Pettersson som är på den ”riktiga skadelistan nu.

Vad är det du vill se i en sådan här match?

– För det första är det ju viktigt att vi får matchvana och därmed kommer upp i tempo, sedan är det klart att jag får mer svar ju längre fram vi kommer.

– Men man ser ju mycket på det individuella planet, vilka spelare som ligger längst fram och vilka som har en bit kvar.

– Sedan testar vi också spelare på lite olika positioner och ser hur det faller ut.

Hur tog ni er an dagens match?

– Vi försökte att ligga lite högre och vara lite mer aggressiva i vårt försvarsspel, och försöka ha ett lite bättre passningsspel än i senaste matchen – och jag tycker att det såg en aning bättre ut idag. Men prestationerna både som lag och individuellt går lite i vågor så här års, säger Ola Petersson.

Högsby vann matchen med 2-1. Carl Savolainen fick spela forward i första halvlek och gjorde mål på nytt och i andra halvlek spädde Anton Olsson på till 2-0.

Båda målen kom till efter inspel från högerkanten. Färjestaden reducerade sedan lite onödigt på en hörna med tjugo minuter kvar.

Är du nöjd med hur det såg ut?

– Ja, sammantaget så känner jag att vi är på rätt väg och jag tycker att vi ligger längre fram än vad vi gjorde vid samma tid förra året. Så det känns positivt!

– I spelet ute på plan tycker jag vi håller bra division två-klass, men det är i första och sista tredjedelen vi behöver bli mer beslutsamma, mer distinkta.

– Idag skapar vi åtta-nio riktigt klara målchanser och gör bara två mål. I division två ska vi vara nöjda om vi får tre-fyra sådana chanser – och då gäller det att vara effektiva, avslutar Ola Petersson.