Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Senaste förslaget från Mathias Karlsson och Kustlandspartiet: Flyttbara trädgårdar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Fullmäktigeledamoten Mathias Karlsson – det tidigare oppositionsrådet som formellt sett är partilös efter klivet från Liberalerna till nya Kustlandspartiet – har skrivit ytterligare en motion till det högsta beslutande organet i Oskarshamns kommun.

Den här gången handlar det om flyttbara trädgårdar, med mera.

”En oas som förändrar och förnyar våra områden/gator/torg eller förskönar en badplats. Det kan vara en trädgård som lyfter fram våren eller ett tema som passar säsongen. Kanske en kaktusutställning, eller fokus på lökar, liljor, konstverk eller en damm med näckrosor. Det finns många möjligheter att förnya, levandegöra alla delar i kommunen. En flyttbar scen med ett spännande schema. Möjligheten att locka till intresse, skapa en oas, eller bara något att glädjas åt. Det kan vara så mycket! Konceptet är ett rationellt sätt att skapa variation eftersom trädgården består av moduler som kan transporteras på lastbil eller traktor och lossas med kran eller lastmaskin”, skriver Mathias Karlsson i motionen.

”Tänk en scen med en sommarrepertoar som åker på turné i kommunen som ett komplement och samarbete med kulturbussen”

MATHAS KARLSSON

Han fortsätter:

”Flyttbara trädgårdar och installationer är ett sätt att förändra och lyfta in något nytt. Tänk en scen med en sommarrepertoar som åker på turné i kommunen som ett komplement och samarbete med kulturbussen. En tematrädgård med sittplatser som kan njutas av många, en ny mötesplats och en del i arbetet med att hela kommunen ska leva. Det ger en möjlighet att samtidigt informera om vad som finns runtom i kommunen och regionen. I förlängningen så kan det bli ett gemensamt projekt med andra kommuner och regionen.”

”Projekt bör hanteras genom en upphandling. Uppdragsgivare bör vara bildningsnämnden, tekniska nämnden och kommunstyrelsen”, skriver Mathias Karlsson, som föreslår att kommundirektören – Henrik Andersson – får i uppdrag att ta fram en plan och ett underlag till beställning tillsammans med bildningsnämnden och tekniska nämnden.

Mathias Karlsson föreslår också att kommundirektören ska se över de finansiella förutsättningarna.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS