SHL-HOCKEY: IK OSKARSHAMN BESEGRADE BRYNÄS IF

GÄVLE/OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Brynäs IF – IK Oskarshamn 2–5 (1–2, 0–0, 1–3)

Mål, IKO: Hynek Zohorna, Tomas Zohorna (bilden), Fredrik Olofsson, Joakim Thelin, Jonas Engström.

IK Oskarshamn besegrade Brynäs IF med 5-2 på bortais på tisdagskvällen.

Brynäs öppnade målkontot i powerplay, fem mot fyra (Anton Rödin).

Hynek Zohorna kvitterade (Tomas Zohorna och Emil Martinsen Lilleberg assisterade).

Succé direkt, således, för den nykomponerade kedjan (Zohorna-bröderna lirar med lagkaptenen Jonas Engström från och med den här matchen).

IKO tog ledningen i numerärt överläge, fem mot fyra. Tomas Zohorna skickade in en retur (Patrik Karlkvist och Hynek Zohorna fick passningspoängen).

Viktigt för Zohorna-bröderna, förstås, med tanke på att de har haft det lite tungt rent poängmässigt på sistone.

”Skönt för mig att få göra mål och poäng igen”, sa Tomas Zohorna till Cmore i den första periodpausen.

Mellanperioden förblev mållös. Båda lagen hade en puck i stolpen.

Brynäs fick ett fem mot tre-läge i slutet av perioden (totalt en minut och 48 sekunder i fem mot tre).

IKO spelade mycket bra i boxplay.

Kvitteringen kom i stället i spel fem mot fem, efter en IKO-bjudning (Noel Gunler gjorde målet).

Fredrik Olofsson satte IKO:s 3-2-mål i powerplay, fem mot fyra, när det var nio minuter och 29 sekunder kvar av tredje perioden.

Med en minut och 13 sekunder gjorde Joakim Thelin 4-2 (i tom bur, då Brynäs spelade sex mot fem i jakten på en kvittering).

Även 5-2 kom i öppen kasse (Jonas Engström).

Matchfakta, Brynäs-IKO

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tomas Zohorna. Tillbaka i bästa poängformen efter en tyngre period. Ett mål och en målgivande passning denna kväll i Gävle. Mycket vass insats, på alla sätt.

** Hynek Zohorna. Gjorde ett mål och spelade fram till två. Mycket bra match av bröderna Zohorna. Det blev succé direkt för den nya kedjekonstellationen (lagkaptenen Jonas Engström lirar med bröderna).

Brian Cooper. Spelar mest i IKO. Och är alltid bra. Dessutom nära att göra mål ikväll (stolpskott).