SHL: Tredje vinsten i följd för IK Oskarshamn

SKELLEFTEÅ/OSKARSHAMN

På torsdagskvällen kom tredje vinsten i följd för IK Oskarshamn.

Skellefteå besegrades med 3-1 på bortais.

IKO inledde piggt. Det var bra fart på samtliga enheter.

Kim Rosdahl var nära att öppna målkontot. Han hade ett par skott på mål i powerplay, fem mot fyra-läge.

Skellefteå hade 1-0-pucken inne efter en styrning i slutet av den första akten. Men efter videogranskning dömdes målet bort, på grund av att Joe Cannata i IKO-kassen hade fått en klubba i ansiktet.

IKO vann skotten med 9-7 under de första 20 minuterna, men perioden förblev mållös.

”Svängigt”

”Det är svängigt. Högt tempo. Kul. Det är två bra lag som åker mycket skridskor”, sa Oskarshamns lagkapten Jonas Engström till C More i den första periodpausen.

Vi fick inte se något mål i mellanakten heller. Det var ganska låg kvalitet på spelet, från båda hållen.

IKO inledde perioden med ett dåligt spel i numerärt överläge.

Mer då? Jo, Skellefteå hade en puck i stolpen och Oskarshamnssonen Filiph Engsund var nära att hitta rätt i powerplay.

”Ingen vidare match”

”Det är ingen vidare match. Joe (Cannata) är bra i målet. Vi fastnar i egen zon och är ineffektiva framåt. Vi förlorar närkamper och, nej, jag är inte speciellt nöjd med vårt spel. Vi får se vad tränarna kokar ihop inför tredje”, sa IKO:s Oscar Sundh i den andra periodpausen.

Ja, det var väl snarare Oscar Sundh som kokade ihop segerreceptet inför slutperioden.

Mål två och tre

Han plockade upp en förlupen puck framför Skellefteå-kassen, vände runt och tryckte in pucken. 1-0, med drygt tio minuter kvar. Oliver Larsen och Nolan Zajac spelade fram.

Kort därefter kom även 2-0. Oscar Sundh gjorde sitt tredje mål totalt (det första i IKO-tröjan kom mot Frölunda i tisdags). Den här gången spelade Pontus Näsén fram.

IKO ska nu ta bussen hem till Oskarshamn. Det är 110 mil.

– Det funderade man på innan matchen – att man inte ska göra en 24-timmarsresa för ingenting, sa Oscar Sundh till C More.

– Vi hade en dag i bussen igår – som tog lite på oss. Men vi sa att vi skulle hantera det. Inga ursäkter. Och jag känner inte av något särskilt av bussresan. Nu känns det skönt att åka härifrån med tre poäng. Och kul att få göra mål och hjälpa laget framåt. Jag har fått en fin start i Oskarshamn.

– Jag är gladare än när vi talades vid senast. Det är poängen som räknas. Vi ska vara stolta över vår insats, sa Oscar Sundh till C More.

Oscar Sundh.

I slutskedet plockade Skellefteå ut målvakten.

Då gjorde John Dahlström 3-0 i tom kasse. Johannes Salmonsson spelade fram.

Reduceringen kom i powerplay.

Skellefteå vann skotten med sammanlagt 30-27.

Oskarshamn ligger på fjärde (!) plats i en haltande tabell.

Här är SHL-tabellen.

ISHOCKEY

SHL

SKELLEFTEÅ – OSKARSHAMN 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Mål, IKO: Oscar Sundh 2, John Dahlström.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Joe Cannata. Flera fina räddningar, som vanligt. En mycket bra målvakt. Lugn, trygg och välplacerad.

2: Oscar Sundh. Tvåmålsskytt. Är uppe på tre totalt. Det första i IKO-tröjan kom mot Frölunda i tisdags. Sundh var besviken efter två perioder. Han gick själv ut och tog tag i det hela, minst sagt. Roligt att se. En kämpe. Och målskytt, bevisligen.

1: Adam Janosik. Stabil back. Spelar klokt och rejält. Ett mycket bra nyförvärv från Slovakien.