Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skellefteå AIK-backen och förre IKO-spelaren Oskar Nilsson: ”Inte enligt min smak”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Skellefteå AIK:s Oskar Nilsson – backen som var med på IK Oskarshamns fantastiska resa från hockeyallsvenskan till SHL – säger så här efter 3–4-förlusten mot IKO på torsdagskvällen:

– Det var en match som avgjordes i powerplay, tycker jag. Oskarshamn har ett av ligans bästa powerplay och vi kunde inte hantera det.

IKO, som hade 75 i powerplayprocent denna afton, vann därmed tre av totalt fyra grundseriematcher mot Skellefteå under den här säsongen.

”Om jag visste det, så hade vi nog vunnit”

OSKAR NILSSON, BACK I SKELLEFTEÅ AIK

Varför har ni problem med Oskarshamn?

– Ja, om jag visste det, så hade vi nog vunnit i dag. Nej, men Oskarshamn är ett bra lag som spelar med hög fart. Normalt sett brukar vi ha ganska långa anfall – men de är duktiga på att få ner tiden där.

Måste säga att ni och IKO bjuder på väldigt underhållande matcher när ni möts. Jag tänker främst på de båda matcherna i Be-Ge Hockey Center (8–5 till Oskarshamn förra gången). Det är två lag som är väldigt vassa offensivt. Kul att titta på – men tycker ni spelare att det är lika roligt?

– Ja, det är klart att det är roliga matcher – men inte enligt min smak i alla fall. Jag tycker att vi borde klara av att kontrollera händelserna lite bättre, säger 30-årige Oskar Nilsson, som lämnade matchen med plus ett i plus/minusstatistiken och en sammanlagd speltid på 20 minuter och nio sekunder.

”Jag har många minnen härifrån som aldrig försvinner”

Vilka är de finaste minnena från din tid som IKO-spelare?

– Jag minns framför allt matchen då vi kvitterade till 3-3 i matcher i kvalet mot Timrå. Och sedan när vi gick upp, givetvis, och samlades på torget allihop. Jag har många minnen härifrån som aldrig försvinner.

Oskar Nilsson spelade i IKO under säsongerna 2018-2019 och 2019-2020. Han var följaktligen med under den första säsongen i SHL.

Sedan blev det Skellefteå, där han gjorde 28 poäng (sex mål) på 52 grundseriematcher samt fyra poäng (ett mål) på tolv slutspelsmatcher under fjolårssäsongen.

I år har han gjort elva poäng (två mål) på 31 matcher.

”Jag har haft en jättefin tid i Skellefteå”

Hur skulle du vilja beskriva din resa efter tiden i IKO?

– Ja, den har varit bra, tycker jag. Jag har haft en jättefin tid i Skellefteå. Jag har utvecklats mycket – både fysiskt och mentalt, säger Luleåsonen Oskar Nilsson.

Vad talar för att Skellefteå spelar hem SM-guldet i år?

– Att vi har en bred trupp, bra målvakter, mycket rutin och riktiga krigare i laget. Vi har fått ihop många delar – samtidigt som vi har ett jävla driv. Vi vill utvecklas hela tiden.

– Men det är små marginaler i slutet av en säsong. När slutspelet börjar är allt glömt.

Hur långt går Oskarshamn, tror du? Går de till slutspel?

– Ja, det tror jag, absolut. Jag skulle bli förvånad om de inte gör det. De är en av våra svåraste motståndare.

Beror det på den vassa förstakedjan och spelet i powerplay?

– Ja, det är kombinationen, tror jag. Förstakedjan är fantastisk och deras powerplay är fantastiskt. Sedan har de ett system som gör att motståndarna börjar fundera. Det är det som sticker ut, tycker jag.

Ni kanske möts i slutspelet – det vore kul…

– Ja, då får vi bita i rejält, säger Oskar Nilsson och skrattar.

Umgås du fortfarande med någon spelare i IKO-laget?

– Ja, jag håller kontakten med kaptenen, Jonas (Engström). Vi pratar med varandra ganska ofta, faktiskt. Det är roligt att det går bra för dem.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS