Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Skogens IF sköt hem sex guld av sex möjliga på JSM i helgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Skogens IF hade på förhand sex medaljchanser inför helgens junior-SM i bågskytte i Mjölby och Motala.

Det slutade med sex guldmedaljer.

Jaqueline Ringström, som skjuter compound-båge, vann fredagens 3D-tävling, lördagens Fält-tävling och söndagens tavel-tävling.

Olivia Elamsson (översta bilden), som skjuter i barebow-klassen, sköt hem segern i tävlingarna 3D, Fält och Tavla.

Junior-SM fungerade också som deadline när det gäller uttagningarna till landslagstruppen som ska åka på Fält-EM i Kroatien mellan 5 och 12 september.

Seniorerna var uttagna sedan tidigare – och Skogens IF-skytten Alexander Kullberg finns bland dem.

Alexander Kullberg. Arkivfoto: Peter A Rosén

I helgen kompletterades truppen med juniorerna som ska vara med i EM – och bland dem finns Jaqueline Ringström och Olivia Elamsson.

Olivia Elamsson har tillhört juniorlandslaget under flera år och hon har tidigare tävlat för Vetlanda Bågskytteklubb – men hon skjuter för Oskarshamnsföreningen Skogens IF (klubben kommer ursprungligen från Korsvägen) sedan 2020.

Två silver

Hon deltog på Fält-EM 2019, där hon bärgade silver i både lagskytte och individuellt.

Olivia Elamsson skulle ha varit med i Fält-VM förra året, men det blev inställt på grund av pandemin.

EM i Kroatien blir hennes andra internationella mästerskap.

Alexander Kullberg och Olivia Elamsson. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Jaqueline Ringström (Damer Compound Junior) är den stora överraskningen i truppen”, skriver Skogens IF i ett pressmeddelande på söndagen.

”Imponerade”

”Hon har inte tillhört landslagstruppen tidigare – men imponerade på landslagsledningen i helgen, inte minst med sitt skytte på den märkta (kända avstånd) delen på fält-banan under lördagens tävling. Jacqueline gör sitt första internationella mästerskap i Kroatien.”

”Alexander Kullberg (herrar, Compound Elit) har under några år varit en del av juniorlandslaget och har sedan tidigare flera EM-medaljer både individuellt och i lag. Den främsta är ett individuellt EM-silver från 2019. I år gör Alexander sitt första år som senior och han är en del av både tavel-landslaget och skogslandslaget. Han gjorde sitt första internationella uppdrag när han tidigare i somras representerade Sverige på en världscuptävling i tavelskytte i Frankrike, där han slutade på en 16:e plats och blev därmed bästa svenska deltagare. Fält-EM i Kroatien blir Alexanders första mästerskap som senior”, skriver Skogens IF.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS