Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skogens IF sköt hem fem medaljer i helgens SM-tävling

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

BÅGSKYTTE

I helgen åkte Skogens IF till Linköping med åtta skyttar i elitklasserna och en skytt i veteranklassen. Dessutom tre mixed lag, två i compound och en i barebow samt ett tremannalag i compound. Det hela slutade med en succé för bågskytteklubben.

Succén började redan på fredagskvällen när lagtävlingen avgjordes. Efter ett gäng silver och en bronsmedalj så blev det äntligen ett guld till Skogens IF, skyttarna som gjorde det var Alexander Kullberg, Håkan Johansson och Jaqueline Ringström.

SM-silver i finalen

På lördagen var det individuellt kval där flera Skogenskyttar gjorde bra ifrån sig. På eftermiddagen var det dags för finalskytte för mixed-lagen. I Barebow tog sig Magnus Larsson och Olivia Elamsson till final men där blev det förlust mot Stockholm och således slutade det med ett SM-silver. I compound så tog sig Håkan Johansson och Jaqueline Ringström fram till en bronsmatch men tyvärr blev det förlust och en 4:e plats. Alexander Kullberg och Pethra Jamil slutade 6:a i samma klass.

Sopade banan och tog SM-guld

På söndagen var det dags individuella finaler och bäst gick det för Pia Malmberg Kronvall i långbåge. Pia som i kvalet fullständigt sopade banan med motståndarna i kvalet, hon höll ihop det även i dagens matcher och efter en spännande final så var SM-guldet klart. I barebow tog sig Magnus Larsson fram till en bronsfinal och säkrade en bronsmedalj efter en tät match mot Robert Kubica från Halmstad.

Sköt hem ett SM-brons

Veteranskytten Lars Kronvall ville inte vara sämre i veteranklassen i barebow och tog sig igenom flera tajta matcher och sköt även han hem ett SM-brons. Alexander Kullberg fick även han skjuta om medaljerna då han tog sig till bronsfinal i compound, tyvärr blev det förlust och därmed slutade han på en 4:e plats.

Därmed kan vi summera ett mycket framgångsrikt mästerskap”, säger Magnus Larsson i Skogens IF.

Skogens IF
Skogens IF guldmedaljörer i lagskytte i compound, Alexander Kullberg, Jaqueline Ringström, Håkan Johansson i mitten
Skogens IF
Pia Malmberg Kronvall, guldmedaljör i damer långbåge elit i mitten.
Skogens IF
Mixed-lag I barbow, silvermedaljörer, Magnus Larsson och Olivia Elamsson till vänster.
Skogens IF
Bronsmedaljör i barebow herrar elit, Magnus Larsson till höger.
Skogens IF
Bronsmedaljör i barebow herrar veteran, Lars Kronvall till höger.

Foto: Skogens IF

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS