Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Skolchefen svarar: Så många bekräftade coronafall finns det på Stångeborgs förskola

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns-Nytt har ställt följdfrågor till skolchefen i Oskarshamns kommun, Lotta Lindgren, gällande coronasmittan på Stångeborgs förskola i Kristineberg.

1. Finns det flera smittade på samma avdelning? Hur många konstaterade fall finns det på en och samma avdelning?

”Ja, det finns flera på samma avdelning samt att någon av dessa även har kommit tillbaka. Som mest har vi haft två med bekräftad smitta på samma avdelning.”

2.  Är det fler än fyra stycken som är smittade i huset?

”Totalt har det funnit fem smittade.”

3. Hur många förskollärare är på plats nu? Jag vet att det är noga med att det inte bara får vara barnskötare. Hur många ur ordinarie personalstyrka är på plats?

”Det kan se olika ut från dag till dag och detta följer vi noga. På förskolan har det hela tiden funnits förskollärare. I fredags meddelade vi  smittskydd följande: På förskolan arbetar 23 medarbetare på sex avdelningar, fem i ett hus och en avdelning belägen i ett annat hus. Cirka 100 barn är placerade på förskolan. Fem medarbetare har testat positivt.”

”Ytterligare  8 medarbetare är hemma med lättare symtom, har testat sig och väntar på svar. Några av dessa har fått tillbaka negativa svar. Cirka hälften av barnen har varit på plats under veckan och i fredags hade vi cirka 40 barn.”

”Vi har haft vikarier på plats.”4. Om det nu saknas personal, varifrån tas vikarier, med tanke på smittspridningen? 

”Vi försöker begränsa så att vikarier inte går mellan förskolor.”

5. Upplever personalen arbetsplatsen som trygg och arbetsmiljövänlig, med arbetsbelastning och rädsla för att bli smittad?

”Min bedömning är att det finns oro då man inte med säkerhet vet hur det kommer att utveckla sig. Denna oro möter vi med ett nära ledarskap samt ger stöd både individuellt samt i grupp via Previa.”

”Smittskydd har nu också meddelat att de tycker att det är bra om alla medarbetare kan göra ett eget test även om de är symtomfria. Detta har rektor också kommunicerat med medarbetarna”, svarar Lotta Lindgren.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS