Skön premiärpoäng för Craftstadens damer efter 3-3 mot Lindome

Craftstadendamernas allsvenska premiär resulterade i en poäng efter 3-3 (1-0, 1-2, 2-1, 0-0) mot Lindome.

Vi var spända före matchen, men gör det bra och oavgjort var väl rättvist, säger CIBK-tränaren Mikael Thorn.

Måljubel i Craftstaden.

Inledningsvis hade gästande Lindome, trea i allsvenskan förra året, lite mer boll, men spelet jämnade snabbt ut sig och Craftstaden fick igång sitt anfallsspel alltmer.

”Riktigt bra”

– Vi hade en plan, men Lindome spelade lite annorlunda än vi hade förväntat oss så tjejerna fick justera lite och de löser det riktigt bra, säger Mikael Thorn.

Craftstadens första allsvenska mål kom efter 8.43. Fanny Sundberg-Tisell hittade Antonia Jonsson i djupet som vände om och sköt distinkt över Lindomekeeperns högra axel. Snyggt!

Det blev första periodens enda mål.

– Det fanns lägen till fler mål i första perioden, det är synd att vi inte får dit bollen, säger Mikael Thorn.

Lindome kom ut och satte hög press direkt i den andra perioden. Craftstaden hamnade långt ner i banan och efter fem minuter fick gästerna utdelning efter ett felpass av en hemmaspelare. Fri rakt framför mål gjorde Lindomespelaren inget misstag utan satte bollen i nättaket bakom duktiga Ida Karlsson i hemmamålet.

”Misstag”

– Visst har Lindome mycket boll men vi håller dem utanför boxen så det blir inte så många lägen, tyvärr så är ju deras mål frukten av våra misstag.

Lindome tog ledningen med 2-1 med dryga två minuter kvar av perioden efter att en konstig sargstuds gett ett bra skottläge, 2-1 var också resultatet inför den sista perioden.

I den tredje perioden började Craftstaden riktigt bra och hade flera fina lägen innan Linnèa Eos kvitterade med ett rappt skott fint framspelade av Fanny Sundberg-Tisell.

Hemmalaget fortsatte att skapa chanser efter kvitteringen men utdelningen lät vänta på sig.

Den kom i spel fem mot fyra med drygt fem minuter kvar. Ett bra power play avslutades med mål av Linda Zetterling på pass av Elin Petersson.

Tyvärr stod sig ledningen inte så länge. Bara minuten senare bröt Lindome ett uppspel på mittplan och kontrade snyggt in 3-3.

”Synd”

– Det är synd att de fick sin kvittering så snabbt, de hann aldrig bli stressade och börja chansspela, säger Mikael Thorn.

Med dryga två minuter kvar fick Craftstaden en utvisning och det blev spännande slutminuter.

– Det var tungt sista minuterna men det var skönt att vi klarade ut det, konstaterar Mikael Thorn som fick se en mållös förlängning där Linda Zetterling hade ett jätteläge att skjuta extrapoängen till hemmalaget.

– Sett till hela matchen var nog oavgjort rättvist, vi har mycket fler klara målchanser men de har de mesta av spelet. Det är skönt att få med sig poäng från premiären, nu är vi inne i det.

– Tjejerna gör det jättebra idag, ingen faller ur ramen, avslutar Mikael Thorn.

Craftstadens målvakt Ida Karlsson gjorde en mycket bra match, men hon vittnar om att det var nervöst före matchstart.

”Jättenervöst”

– Det var jättenervöst, det är en ny serie med helt nytt tempo, men jag tycker att vi kom igång riktigt bra efter en lite trevande inledning.

– Jag kom in bra i matchen och det var hela tiden saker att göra, målen bakåt kunde jag inte göra så mycket åt.

Avslutningen av matchen blev också nervpirrande med en hemmautvisning.

– Det var ett svårt läge, men vi redde ut det bra till slut. Nu känns det som att vi är inne i det allsvenska spelet, avslutar Ida Karlsson.

Nästa match för Craftstadens damer spelas kommande söndag borta mot Warberg.