Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skrikamannen dömd på nytt: Centerpartiet sätter press på den S-ledda regeringen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Redan när det lika tragiska som uppmärksammade fallet i Skrika inträffade krävde Centerpartiet i Kalmar län och i Sveriges riksdag straffskärpning för upprepad brottslighet. När nu samma person som orsakade tragedin i Skrika döms på nytt, för liknande brott, höjer vi rösterna igen”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på torsdagen.

”61-åringen som körde ihjäl två personer i Skrika i Mönsterås kommun 2017 dömdes idag vid Kalmar tingsrätt till fyra års fängelse för att bland annat ha försökt köra på en polisman. Det är bra och vi välkomnar också att mannens villkorliga frigivning är förverkad”, skriver Centerpartiet.

”Centerpartiet har, genom interpellationer, motioner och i aktivt arbete i riksdagens justitieutskott, försökt påverka justitieminister Morgan Johansson”

ANDERS ÅKESSON (C)

– Centerpartiet har, genom interpellationer, motioner och i aktivt arbete i riksdagens justitieutskott, försökt påverka justitieminister Morgan Johansson att se över hur den här typen av upprepad brottslighet ska hanteras. Intresset har varit ljumt, ministern har till och med svarat att tillämplig lagstiftning räcker. Den här frågan är ständigt aktuell, men har ytterligare aktualiserats med dagens dom, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot för Kalmar län.

– Jag kommenterar inte påföljden för de brott mannen dömts för i det här fallet i sig, men det är uppenbart att människor med så lite omdöme, känsla för samhället och sina medmänniskor och som begår samma typ av brott om och om igen måste få skärpt straff, säger Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås.

FOTO

CENTERPARTIET

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS