Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skulpturer i keramik ställs ut på Persona galleri

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

På Persona galleri i Kalmar är det vernissage med start fredag den 15 september. Två utställningar med skulpturer i keramik visas upp i samband med konstnärssamtal. Anabelí D González utställning heter Glimrande guld och Ludvig Hyrefelts utställning heter Urban Jungle.

Anabelí D González (bilden ovan) är född 1975 i Mexico City och har levt i Sverige sen mitten av 90-talet. Hon bor i Kalmar och är utbildad vid Capellagården på Öland och Högskolan för Design och Konsthantverk (numera HDK – Valand) i Göteborg. Anabelí har de senaste åren fått arbetsstipendier och projektstipendier från Konstnärsnämnden. Hon deltog i SVTs produktionen “Dreja – en kärlekshistoria” där hon ringlade hennes lerkvinnor i storformat.

Ludvig Hyrefelt (1995) är keramiker och bor i Hägersten. Han är utbildad på Capellagården på Öland och studerar nu på Konstfack i Stockholm. År 2022 fick han Landskrona kommuns kulturstipendium, Lunds kommuns kulturpris och Malmö industriförenings vårstipendium. Förra året blev han även uttagen att ställa ut på Kalmar konstmuseums Sydosten United. 

Utställningarna visas efter vernissagen på lördagar och söndagar till och med 1 oktober.

Foto: Jonas Lindström (överst)/Privat

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS