Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skydda alla som inte kan arbeta hemifrån

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATT

Arbetsgivarna måste bli bättre på att skydda de som tvingas gå till jobbet trots stor smittspridning. För vad händer om ingen tar emot oss på sjukhus, inga lärare jobbar i skolan, ingen öppnar mataffärerna, ingen reparerar vägarna, ingen bygger bostäder?

Nu sprider sig Coronaviruset och den nya omikron i snabb takt i hela Sverige. När smittan skjuter i höjden uppmanas de som kan att jobba hemifrån. Men vi har också flera stora grupper som inte kan arbeta hemma. Byggnadsarbetare, sjuksköterskor, lärare, butikspersonal och många andra är de som gör att samhället och produktionen trots allt fortsätter att fungera.

Dessa grupper måste varje dag gå till jobbet med en stor risk att bli smittade. Byggnadsarbetare äter till exempel lunch i små bodar där de ofta trängs sex personer runt ett litet bord.

Tvingas sitta tätt vid matbordet

Här ser vi arbetsgivare som tar sitt ansvar och ställer dit fler bodar och gör det glesare. Men vi ser också många exempel på där det inte görs någonting. Inga extra byssjor att äta i, ingen tillgång på handsprit eller munskydd, ingen extra städning när det behövs.

Och dagligen kommer det upp liknande exempel från andra yrkesgrupper.

Om Sverige inte ska stanna helt på grund av smittan måste arbetsgivarna ta sitt ansvar och skydda de som arbetar i produktion för att vårt samhälle ska fungera och upprätthåller den service som behövs.

Det arbetet görs i huvudsak av LO:s medlemmar. Det är LO:s medlemmar som inte kan skydda sig genom att arbeta hemma.

Så till alla arbetsgivare där ute: Se till att er personal får en så trygg och smittfri tillvaro som möjligt på sina arbetsplatser!

Det är de som är samhällets stora hjältar och som ser till att vi har den välfärd och det fungerande samhälle vi behöver för att känna oss trygga.

TOMAS EMANUELSSON

Ordförande Byggnads Väst

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS