Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Smålandsföretag prisat för innovation inom hållbarhet: “En sann pionjär”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Det småländska företaget Elitfönster, med huvudkontor i Vetlanda, mottog priset för sina insatser inom kategorin Hållbarhet när Trä- och Möbelföretagen under sitt årsmöte häromdagen delade ut det prestigefyllda priset TMF Nova 2024.

Elitfönster tilldelas priset med följande motivering:

“Företagets strategiska satsning på cirkulära fönster har tagit återvinning vid fönsterbyten till en ny och miljövänlig nivå. Tillsammans med Ragn-Sells har de utvecklat en process för att kunna ta vara på hela fönster. Fönsterrutorna smälts ned och blir till nya fönsterglas (planglas), vilket inte har varit möjligt tidigare pga. de stora svårigheterna med att bibehålla ett klart glas vid återvinningsprocessen. Även övrigt material kring fönsterbytet återvinns, till exempel listverk, plåt och trä. Det här är ett stort och viktigt steg i utvecklingen mot ett hållbart samhälle med minskade utsläpp och bättre resurshushållning. Företaget är genom denna satsning första fönstertillverkaren i Sverige att erbjuda cirkulära fönsterbyten – och en sann pionjär inom hållbarhet.”

Lyckats gå i mål

Jonas Hernborg som tog emot priset för företagets räkning lyfte alla inblandade i projektet:

– Det är ganska många som arbetat med detta projekt. Vi startade någon gång 2014-2015 och har försökt, misslyckats, och till slut lyckats gå i mål.

Förutom Elitfönster prisades även Säters Snickerifabrik (Kompetensförsörjning), Bra Hus (Generationsskifte) samt paret Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow (Årets Hedersnova).

TMF:s Novapris delas ut årligen till medlemsföretag inom TMF.

Foto: Trä- och Möbelföretagen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS