Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Småländska Växjö bjuder in till mellofest med Gunilla Persson i tredje deltävlingen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

I lördags var det LIAMOO, som kommer till Tolvskillingsmarken i maj, och Maria Sur som gick direkt till final. Vem det blir som lyckas ta sig hela vägen till finalen i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen återstår att se. På lördag är det nämligen dags för en ny chans – en av dessa har ingen mindre än Hollywoodfrun Gunilla Persson som synts mycket i media under veckan.

Denna vecka har Melodifestivalen slagit läger i småländska Växjö och den tredje deltävlingen direktsänds från VIDA Arena. Två gånger har de slutliga vinnarna röstats fram i deltävlingar i Växjö. År 2012 var det Robin Bengtsson som tävlade med ”I Can’t Go On” och 2017 framförde Loreen ”Euphoria” som sedan även vann Eurovision.

Tävlande i Melodifestivalens tredje deltävling
De tävlande i den tredje deltävlingen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Rösta på din favorit

Om vinnaren tävlar i Växjö även i återstår att se men spännande blir det. I den tredje deltävlingen framförs fyra av sex bidrag av debutanter men låtskrivarna är desto mer rutinerade. En av låtskrivarna tävlar till och med mot sig själv. Cazzi Opeia framför nämligen bidraget ”Give My Heart A Break” och har även varit med och skrivit låten till Jacqlines bidrag ”Effortless”. Kan bli en dubbel vinst med andra ord.

I fem deltävlingar medverkar sex bidrag i varje deltävling. Två bidrag tar sig direkt till finalen, två är kvar i tävlingen och två har tävlat färdigt. Röstning görs via telefon eller i appen Melodifestivalen. I appen röstar man gratis.

Bidrag i deltävling 3

Jacqline
Jacqline. Foto: Janne Danielsson/SVT

1. Jacqline – Effortless

Upphov: Dino Medanhodzic, Jacqline Mossberg Mounkassa, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Thomas G:son

Med låten ”Effortless” gör 25-åriga Jacqline debut i Melodifestivalen.  Sång och dans har alltid varit en passion och hon drivs av att ständigt utvecklas med sikte inställt på en global artistkarriär. Hon blev tvåa i Idol 2021 inför ett utsålt Avicii Arena och en miljonpublik i tv. I somras släppte Jacqline debutsingeln ”Question My Love”.

Clara Klingenström
Clara Klingenström. Foto: Janne Danielsson/SVT

2. Clara Klingenström – Aldrig mer

Upphov: Bobby Ljunggren, Clara Klingenström, David Lindgren Zacharias 

Clara Klingenström växte upp på Gotland och flyttade som 16-åring till Stockholm för att ägna mer tid åt musiken. Hon slog igenom i Melodifestivalen 2021 med ”Behöver inte dig idag” som har nått över 20 miljoner streams på Spotify. Hon har fått en Rockbjörnför ”Årets genombrott” och blev nominerad till en Grammis i kategorierna Årets nykomling, Årets soloartist och Årets pop/rock.

Kim Cesarion
Kim Cesarion. Foto: Janne Danielsson/SVT

3. Kim Cesarion – Take My Breath Away

Upphov: Albin Johnsén, Christoffer Johansson, Kim Cesarion, Mattias Andréasson, William Segerdahl

Kim Cesarion slog igenom stort med singeln ”Undressed” 2013 och gjorde sig snabbt ett namn med sin särpräglade falsett. Idag har debuten streamat fler än 88 miljoner gånger på Spotify och fått 35 miljoner visningar på YouTube. Kim är skolad musiker och spelar både piano, violin och kontrabas.

Klaudy
Klaudy. Foto: Janne Danielsson/SVT

4. Klaudy – För dig

Upphov:  William Schenberg, Åke Olofsson 

Klaudy, William Schenberg, är en av årets debutanter. Uppvuxen med musik och förmånen att ha flera musiklärare i släkten, har denna 24-åring från Tolered i Göteborg haft musiken med sig hela livet. Som barn framförde han ”Jingle Bell Rock” inför en hänförd publik och förstod direkt att det var musik som han ville syssla med. Det största karriärmässigt, hitintills, har varit att medverka i SVT:s Songland och skriva ”Svarta Moln” till Cherrie. Parallellt försöker han hitta sin egen stil och sitt eget sound.

Gunilla Persson
Gunilla Persson. Foto: Janne Danielsson/SVT

5. Gunilla Persson – I Won’t Shake

Upphov:  Fredrik Andersson 

Gunilla Persson är för de allra flesta känd som en av Hollywoodfruarna i realityserien ”Svenska Hollywoodfruar” men har också arbetat både som fotomodell och journalist. Det som kanske inte så många vet är att hon även har varit sångerska i Japan. Gunilla är född i Norrköping, uppvuxen i Högsjö utanför Vingåker men bor sedan 1983 i USA dit hon flyttade då hon kontrakterades av modellagenturen Eileen Ford.

Cazzi Opeia
Cazzi Opeia. Foto: Janne Danielsson/SVT

6. Cazzi Opeia – Give Me A Break

Upphov:  Ellen Berg, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Thomas G:son 

Cazzi Opeia är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga låtskrivare genom tiderna. Enbart på Spotify har låtar hon skrivit spelats över 4,2 miljarder gånger. Det stora publika genombrottet i Sverige kom med ”I Can’t Get Enough” i Melodifestivalen 2022, och som en av låtskrivarna till ”Tattoo” med Loreen har Cazzi Opeia redan fått uppleva segrar i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS