Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Småländskt par i 30-årsåldern satsade 50 kronor och vann 173 miljoner: ”Helt sanslöst!”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

En svensk spelad rad inlämnad i Gislaved prickade under fredagskvällen in 5+2 rätt och fick en utdelning på 173 miljoner kronor. Rekordvinsten landade hos två småbarnsföräldrar som med hjälp av vinsten vill köpa en husbil och spendera mer tid ute i naturen.

När fredagens dragning på Eurojackpot var avgjord stod det klart att en rad från Sverige prickat in alla rätt. När Svenska Spel Turs kommunikationsspecialist Emmy Altemyr når vinnarna har de inte hunnit rätta sin rad.

─ Detta kommer som en chock. Det är ju helt sanslöst! Jag kan inte tro att det är sant, utbrister mannen som precis kommit hem från ett födelsedagskalas och höll på att natta barn när han fick samtalet.

Hade ingen aning

Paret, som är i 30-årsåldern, har spelat två rader på miljardspelet Eurojackpot i några år men har fram tills nu bara vunnit småvinster.

─ Jag har haft samma rader nu i några år, men brukar rätta spelet dagen efter. Så jag hade ingen aning om att vi hade vunnit, berättar mannen.

Fortsätter jobba

Spelet som Gislavedsparet lagt för 50 kronor gav under kvällen en vinst på 173 234 853 kronor. Trots denna stora summa kommer paret fortsätta att jobba kvar på sina jobb.

─ Vi båda gillar våra jobb och tror det är viktigt att behålla rutiner och det sociala. Så vi kommer jobba kvar, men kanske gå ner i arbetstid, berättar mannen.

Köper husbil

När de får frågan om vilka drömmar de ska förverkliga med hjälp av vinsten så har de en tydlig plan.

─ Primärt så kommer vinsten gå till att trygga vår och våra nära och käras framtid. Vi kommer aldrig behöva oro oss för pengar och det är en trygghet såklart, säger han och tillägger:

─ Vi båda älskar också friluftsliv och att vara ute i naturen. Det vill vi prioritera mer framöver. Vi har länge haft en dröm om att köpa en husbil. Det känns smidigt att alltid ha hemmet med sig när man ska ut och resa.

Bankmöte väntar

Senast en spelare prickade in 5+2 rätt var 2021 då två jackpotvinster gick till Sverige, även då gick vinsterna till Jönköpings län. Med fredagens jackpotvinst har högsta vinst fallit ut till Sverige sju gånger.

─ Härnäst väntar ett bankmöte där vinnarna kommer att få ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen. Det är en viktig del för att vinnarna ska få så bra förutsättningar som möjligt för att landa i den nya tillvaron, säger Emmy Altemyr, kommunikationsspecialist, på Svenska Spel Tur.

FAKTA / Eurojackpot

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer.
  • Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (100 miljoner euro).
  • Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Högsta vinsten till en enskild rad, ca 1,2 miljarder kronor, gick till Danmark i juli 2022.

Foto: Svenska Spel

+1
8
+1
3
+1
2
+1
2
+1
2
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS