Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Socialdemokrat från Kalmar vald till ordförande i Sveriges kommuner och regioner

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

På tisdagen valdes Anders Henriksson (S) till ny ordförande för SKR, Sveriges kommuner och regioner.

Valkongressen ägde rum i Stockholm där kongressombud utsedda av alla fullmäktige i respektive kommun och region var på plats.

– Jag är stolt och glad över att få leda SKR under kommande mandatperiod. Välfärden i kommuner och regioner är i världsklass, men står samtidigt inför större utmaningar än på länge. Det är ett tufft ekonomiskt läge och demografin gör att bemanningsfrågan blir alltmer utmanande. Tillsammans – SKR, kommuner och regioner – behöver vi fortsätta att utveckla välfärden, ge välfärdens medarbetare bättre förutsättningar och säkra att också riksdag och regering tar sin del av ansvaret för att kommuner och regioner ska ha rimliga förutsättningar, säger Anders Henriksson.

Anders Henriksson (S), Kalmar, ordförande i SKR
Anders Henriksson (S), Kalmar, ordförande i SKR. Foto: Sveriges kommuner och regioner

”På valkongressen valdes också Angelica Katsanidou, regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län, in i beredningen för tillväxt och regional utveckling och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, till beredningen för samhällsbyggnad. Johan blir även gruppledare för Socialdemokraterna i beredningen”, skriver Socialdemokraterna i länet i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna i Kalmar län hade fem ombud på plats: Anders Henriksson (Kalmar), Angelica Katsanidou (Västervik), Johan Persson (Kalmar), Helen Nilsson (Vimmerby) och Peter Wretlund (Oskarshamn).

Grafik: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS