Socialdemokrat från Kalmar vald till ordförande i Sveriges kommuner och regioner

Socialdemokrat från Kalmar vald till ordförande i Sveriges kommuner och regioner

2023-03-21 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

LÄNET

På tisdagen valdes Anders Henriksson (S) till ny ordförande för SKR, Sveriges kommuner och regioner.

Valkongressen ägde rum i Stockholm där kongressombud utsedda av alla fullmäktige i respektive kommun och region var på plats.

– Jag är stolt och glad över att få leda SKR under kommande mandatperiod. Välfärden i kommuner och regioner är i världsklass, men står samtidigt inför större utmaningar än på länge. Det är ett tufft ekonomiskt läge och demografin gör att bemanningsfrågan blir alltmer utmanande. Tillsammans – SKR, kommuner och regioner – behöver vi fortsätta att utveckla välfärden, ge välfärdens medarbetare bättre förutsättningar och säkra att också riksdag och regering tar sin del av ansvaret för att kommuner och regioner ska ha rimliga förutsättningar, säger Anders Henriksson.

Anders Henriksson (S), Kalmar, ordförande i SKR
Anders Henriksson (S), Kalmar, ordförande i SKR. Foto: Sveriges kommuner och regioner

”På valkongressen valdes också Angelica Katsanidou, regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län, in i beredningen för tillväxt och regional utveckling och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, till beredningen för samhällsbyggnad. Johan blir även gruppledare för Socialdemokraterna i beredningen”, skriver Socialdemokraterna i länet i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna i Kalmar län hade fem ombud på plats: Anders Henriksson (Kalmar), Angelica Katsanidou (Västervik), Johan Persson (Kalmar), Helen Nilsson (Vimmerby) och Peter Wretlund (Oskarshamn).

Grafik: Socialdemokraterna

Dela gärna artikeln med dina vänner: