Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokrat: “Marko Raiskio och hans kompisar borde snart bestämma sig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

– Marko Raiskio och hans kompisar (bilden) borde snart bestämma sig. Hur ska de ha det? Det rimliga nu vore att de bildade ett eget parti – och att de har det som bas. Sedan får de bestämma sig för om de ska ställa upp i nästa kommunval (2026) eller inte. Men hittills har det slirats betänkligt på de här punkterna, säger en socialdemokrat i Oskarshamns kommun till ON.

– Nu är de fria fåglar som flyger kors och tvärs. Och Marko Raiskio, Jan Johansson och Anders Svensson finns egentligen inte i det kommunala systemet – men förslag läggs, som ska hanteras. Det är klart att det är besvärligt när man inte vet vad de står för, egentligen. Mathias Karlssons lösning var smakfullare, då han lämnade Liberalerna och bildade ett lokalt parti (Kustlandspartiet) inför valet förra året. Jag har mer respekt för hans agerande, säger socialdemokraten.

Marko Raiskio, Jan Johansson och Anders Svensson lämnade Sverigedemokraterna och är sedan dess partipolitiskt obundna ledamöter i kommunfullmäktigeförsamlingen.

Marko Raiskio
Marko Raiskio. Foto: Privat
Jan Johansson
Jan Johansson. Foto: Privat
Anders Svensson
Anders Svensson. Foto: Privat

Foto: Privat

+1
2
+1
0
+1
0
+1
6
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS