Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokrat: Parkeringsavgifterna i Oskarshamn kan plockas bort inom kort

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En initierad källa inom Socialdemokraterna konstaterar att den politiska majoriteten i Oskarshamns kommun, Socialdemokraterna och Moderaterna, kan plocka bort parkeringsavgifterna i stan och återinföra gratisparkeringarna med p-skiva när regeringens statsbidrag kommer i höst.

– Det är svårt att förutse den ekonomiska utvecklingen – men en sak som man har bortsett ifrån när man pratar om ekonomin, ja, det är ju att regeringen trots allt har aviserat att kommuner och regioner ska få nya statsbidrag, säger S-källan till ON.

– Det är ju bara en fråga om hur stora statsbidragen blir. Men det kommer att bli tillräckligt mycket för att det ska vara intressant. Och då är min personliga uppfattning att vi har fått en diskussion om frågor som egentligen är väldigt små. Men de har fått ett väldigt stort utrymme. Jag tänker exempelvis på parkeringsavgifterna. Det finns ingen som tycker att det var en lysande idé att återinföra dem.

”Rensa bort småfrågorna”

– Det gamla systemet, avgiftsfria parkeringar med p-skiva, infördes då Peter Wretlund (S) var kommunalråd – och det fungerade bra. Så nu, när det kommer nya pengar från regeringen, så tycker jag att majoriteten ska rensa bort småfrågorna, så att de försvinner bort från dagordningen. De skapar bara irritation och ger inget utrymme för att på ett bra sätt hitta överenskommelser över partigränserna, säger S-källan.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
34
+1
0
+1
0
+1
21
+1
1
+1
2
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS