Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Socialdemokraterna i Högsby vill att de delade turerna ska avvecklas successivt

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

HÖGSBY

”Medarbetarna är den allra viktigaste resursen för att kunna bedriva en bra verksamhet som ger kommuninnevånarna en god service av hög kvalitet. För att kunna behålla och rekrytera nya medarbetare till välfärdens yrken behövs satsningar för att vara en attraktiv arbetsgivare”, skriver Socialdemokraterna i Högsby kommun i ett pressmeddelande om sitt budgetförslag för 2022.

”Vår målsättning är att alla ska ha rätt utbildning för sitt uppdrag, att heltid ska vara normen och visstidsanställningar på sikt ska försvinna ur verksamheterna”, skriver partiet.

– Vi lägger ett uppdrag till kommundirektören att ta fram en plan så att de delade turerna succesivt avvecklas. Som vice ordförande i personalutskottet är det här en viktig fråga för mig och det är ett område som lyfts upp när jag träffar personal som arbetar inom äldreomsorgen, säger Magnus Gabrielsson.

– Vi vill också se en höjning av det friskvårdsbidrag, samt trivselpengen som finns för kommunens medarbetare. Friska medarbetare som trivs på sitt arbete och känner sig sedda och uppskattade bidrar till en god kvalité av den service som levereras till kommuninnevånarna, säger Jonas Erlandsson, kommunstyrelsens vice ordförande (bilden).

– Möjligheten till vidareutbildning och karriär är viktigt för att kunna behålla medarbetare och attrahera nya att söka sig till vår kommun, därför föreslår vi att utbildning till viss del ska kunna ske på betald arbetstid, säger Linda Robertsson, vice ordförande i utbildningsutskottet.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS