Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokraterna i Mönsterås kommun vill skapa långsiktigare förutsättningar för Brottsofferjouren

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Socialdemokraterna i Mönsterås kommun tycker att det är angeläget att skapa långsiktigare förutsättningar för Brottsofferjourens verksamhet.

Partiet skriver om detta i en fullmäktigemotion, som har undertecknats av Lejla Radovic (bilden), Gustav Gustavsson och Anne Blomqvist.

Socialdemokraterna föreslår att Mönsterås kommun ska lyfta frågan om gemensamt stöd i form av finansiering i samtal med Oskarshamns kommun och Högsby kommun.

”Brottsofferjouren ger stöd till alla brottsoffer, både kvinnor och män inom alla brottskategorier. De ger stöd och råd om försäkringsfrågor, rättsprocessen och övriga organisationer, men framför allt finns de där för den brottsdrabbade som behöver en medmänniska, en som tar sig tid och lyssnar”, står i det i motionen.

”Skulle underlätta”

”Brottsofferjouren i vårt område, det vill säga Mönsterås, Oskarshamn och Högsby har inga anställda utan alla i föreningen arbetar ideellt, vilket visar hur stort engagemang det finns i föreningen. För att ge stöd till brottsoffer behövs kunskap och tid. Att kunna ha en deltidsanställd för samordning och planering skulle underlätta och förbättra Brottsofferjourens arbete avsevärt”, skriver Socialdemokraterna.

”Mönsterås kommun har tagit steget och genom ekonomiskt stöd gett förutsättningar för kvinnofridsarbetet genom förbättrade förutsättningar för Kvinnojouren i Kalmar. Detta ska vi vara stolta över. När det kommer till Brottsofferjouren är det angeläget att skapa mer långsiktiga förutsättningar för verksamheten, vilket Mönsterås kommun behöver initiera i samtal med våra grannkommuner”, skriver Lejla Radovic, Gustav Gustavsson och Anne Blomqvist.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS