Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) svarar på Sverigedemokraternas kritik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns-Nytt har bett socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) att svara på kritiken från Sverigedemokraterna.

Så här säger han till vår tidning på torsdagseftermiddagen:

”Jag fick information om detta brev under föregående vecka. Jag tog då kontakt med ordföranden för den aktuella föreningen och bestämde tidpunkt för ett möte för att få föreningens syn på saken. Vi har nu träffats, efter att ha konstaterat att hanteringen kunde ha varit bättre, så koncentrerade vi oss mer på sakfrågan och jag fick en bra information av ordföranden – något som jag ska föra vidare till tjänstemannaorganisationen och där jag vet att det nu är påbörjat ett arbete.”

Brevet som var adresserat till Leif Axelsson (SD) har fortfarande inte kommit fram. Hur ser du på det?

”Den information jag fått är att brevet var skickat som internpost inom förvaltningen. Detta är en internpost tjänstemän och tjänsteställen emellan. Som jag ser det är detta ett relativt osäkert kommunikationssätt för att en fritidspolitiker ska få sig post tillsänd. Här rekommenderar jag e-post”, svarar Rolf Lindström.

Leif Axelsson (SD) hör av sig på torsdagseftermiddagen och berättar att han har läst Rolf Lindströms uttalande i vår tidning.

”Jag har nog aldrig läst ett sämre uttalande från en nämndordförande. Det är bara luft. Totalt innehållslöst”, säger han.

”Jag vill att Rolf Lindström ser till så att en avvikelse skrivs med anledning av det inträffade. Och att han försäkrar sig om att det inte kommer att upprepas. Rutinerna måste ses över. Det är det minsta man kan begära. Jag vill också höra nämndsekreterarens förklaring. För mig är det ofattbart att det kan bli så här.”

”Om inte internposten fungerar bättre än så här, så blir jag orolig. Jag skäms över att vara oskarshamnare. Men det här är tyvärr ett bevis på att den politiska ledningen är svag. Jag tänker dock inte springa tjänstemännens ärenden. Jag lyssnar på våra medborgare och det tänker jag fortsätta med”, säger Leif Axelsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nyttt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS