Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Soligt väder lockade många besökare till Hönsbytardagen i Kalvenäs

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALVENÄS

På lördagen arrangerades Hönsbytardagen i Kalvenäs utanför Berga i Högsby kommun. “Fantastiskt väder, många besökare och humöret på topp. Många som vill köpa hönor så dom tog snabbt slut”, säger Yvonne Hagberg, som är en av arrangörerna, till ON.

Under lördagen hölls den årliga höns och hantverksmarknaden – Hönsbytardagen – i Kalvenäs. Det näst största eventet i Högsby kommun, startade klockan 10 och en halvtimma innan öppning fick parkeringsvakterna från Berga GIF fullt upp med att hantera en ständig karavan av bilar. “Vi bedömer att det var minst 1100 besökare och många av dom barnfamiljer”, säger Yvonne Hagberg till ON som tidigare berättat att intäkterna från parkeringen oavkortat går till idrottsföreningens verksamhet.

Hungriga besökare

Käpphästhoppningen var mycket populär och de 40 prisrosetter som Högsby ridklubb hade med sig gick snabbt åt. Hoppborgen var hela tiden fylld med lekande, hoppande glada barn och under dagen körde en traktor med vagn oavbrutet sin populära runda. Besökarna var även hungriga.

“Det stektes 340 hamburgare och kokades drygt 100 korvar”, berättar Yvonne Hagberg som är mycket nöjd med årets evenemang.

Hönsbytardagen i Kalvenäs
Höns på Hönsbytardagen. Foto: Privat
Hönsbytardagen i Kalvenäs
Försäljning på Hönsbytardagen som lockade besökare i alla åldrar. Foto: Privat
Hönsbytardagen i Kalvenäs
Det var populärt att åka i hövagnen efter traktorn på Hönsbytardagen i Kalvenäs. Foto: Privat
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS