Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Söndagskrönikan: Från valp till vuxen hund

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SÖNDAGSKRÖNIKAN

Nalle har ordet även denna vecka och fortsätter där förra veckans krönika slutade.

Under det första året bodde vi centralt och det gav Nalle gott om möjligheter till att utforska stan på valpars vis.

Med nosen som kompass styrde han utan tvekan eller rädsla mot allt som luktade intressant, eller för all del lät intressant. Fascinationen för utspottade tuggummin, gamla fimpar och annat skräp gav husse och matte mycket huvudbry och onda ryggar var gång de kom på sin lilla valp med något svårsmält i munnen.

Nalles intresse för saker som doftade spännande var inte svår att förstå, däremot var hans förtjusning i bullrande maskiner mer svårbegriplig. Såväl dammsugaren som asfalteringsmaskiner trollband den unge Nalle. Kärleken till dammsugaren har aldrig svalnat och vill man göra honom riktigt glad städar man lägenheten varje dag.

Många kompisar

Umgänget med andra hundar var varierat och flitigt i valpåldern. Bland kompisarna fanns Sigge, Ozzy, Lufsen och givetvis valpbrodern Tino.

I takt med könsmognad och stigande ålder gick intresset för andra hundar över från grabbar som gillar att busa till tjejer som hälsar fint och väluppfostrat på en kille med klass och stil.

Till favoriterna hör Tindra, en jack russell med skinn på nosen och Fia, en shetland sheepdog som piper av lycka när hon får se Nalle. Får vår fyrbenta kompis själv bestämma går vi ungefär samma rundor varje dag, omväxling förnöjer inte längre. Han kanske inte skulle kalla sig själv konservativ, men vanehund – absolut.

Vatten dricks på balkongen

Vatten dricks på balkongen, tuggbenen ska vara många och utspridda över ryamattan, torrfodret uppblött och omrört, för vem vill äta torra kulor. Matte envisas med att samla ihop leksakerna och lägga dem i den så kallade ”Lattjo lajban”-lådan, men det är givetvis fel.

Leksaker ska vara utspridda precis överallt i lägenheten, allt annat är orimligt. I texten hänvisas det till Nalle, men kärt barn har många namn och här är några: Trivsel-Torsten, Ers majonnäs, Nalle Puh, Nallish och Kompis.

Tass och bock för uppmärksamheten och på återseende.

TEXT

Caroline Andersson

caroline@oskarshamns-nytt.se

Nalle. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS